Отборът на ЦСКА изглежда абдикира окончателно от битката за титлата

...
Отборът на ЦСКА изглежда абдикира окончателно от битката за титлата
Коментари Харесай

ЦСКА сложи хикс върху шампионските си амбиции

Отборът на ЦСКА наподобява абдикира дефинитивно от борбата за купата в Първа лига. Това се случи след 1:1 против Берое в 31-ия кръг, а ремито усили изоставането на „ червените” по отношение на водача Лудогорец на цели 10 точки. Предвид оставащите 5 кръга хората на Стамен Белчев могат да се надяват само на знамение – че ще бъдат безусловно безпогрешни в тези срещи, до момента в който разградчани също би трябвало да бъркат. Ако шесткратният първенец реализира победи в идващите 2 кръга, то към този момент ще бъде неосъществим и на доктрина. Съществува възможност Лудогорец да грабне купата таман на 5-и май, когато играе точно против ЦСКА на Националния стадион „ Васил Левски”.

Под Аязмото столичани не демонстрираха най-хубавото си лице и все пак поведоха в резултата посредством гол на Станислав Манолев в 55-ата минута. Само 8 по-късно обаче Берое получи дузпа, от която Педро Еуженио осъществя своя 15-и гол в шампионата. Така ЦСКА има 71 точки в актива си, до момента в който Лудогорец е първи с 81. По всичко проличава, че реваншът против Левски за Купата на България фактически ще се окаже мачът на сезона за "червените ".

Берое пък игра мощно на инат на неприятните вести, които го сполетяха в минутите преди мача. Посоченият като титуляр Мартин Камбуров получи разтежение в бедрото по време на загрявката. Треньорският щаб реши да не рискува здравето му и по този начин Борислав Цонев зае мястото на ветерана.

Още в първата минута Берое сподели, че е надъхан за борба. Рубен Бригидо опита пробив в наказателното поле, като беше спрян от Александър Барт. Избитата топка попадна у Раул Лое, който бързо я изгуби, а по-късно Боби Цонев опита шут от 20-ина метра, който мина над гредата.

Малко по-късно имаше две противоречиви обстановки, по една за всеки отбор. В 10-ата минута Фернандо Каранга финтира Иван Бандаловски, с цел да нахлуе в наказателното поле, където Камен Хаджиев се хвърли на шпагат и го спря. Част от играчите на „ червените” смятаха, че тук би могло да се свири дузпа. Буквално в ответната офанзива Берое също имаше искания. Бригидо се измъкна отдясно и центрира от самата аутлиния. Мартин Райнов скочи да играе, като остана под топката, а капитанът на „ червените” Божидар Чорбаджийски сложи ръцете си върху гърба на противника. Халфът на домакините падна на тревата и подвигна ръце, само че и тук реферът Станислав Ставров може би вярно замълча.

В 14-ата минута Станислав Манолев подвигна градуса с атрактивно осъществяване. Александър Георгиев догони един дълъг пас отляво и центрира балонно към далечния завършек на пеналта. Там от към 12-13 метра Манолев посрещна кълбото със зверско воле, което раздруса външната страна на мрежата зад левия дирек.

Девет минути по-късно пристигна първият съвършен късмет за ЦСКА. Неточност в отбраната на Берое разреши на Роланд Алберг да овладее и напредне в пеналта. Холандецът с пас по земя потърси Каранга към точката на дузпата. Топката избяга вдясно, а нападтаелят въпреки всичко нанесе шут, който Марко Адамович почисти пред голлинията.

Финалните минути на първата част несъмнено минаха под превъзходството на Берое. В 34-ата Еуженио притисна Александър Георгиев пред наказателното поле на ЦСКА и младокът сбърка, като остави топката да тупне и да го трансферира. Еуженио мигновено я пое и се стрелна напред, но вместо да подава към непокрития Цонев, реши да приключва самичък и стреля в навън по диагонала.

Две минутки по-късно хъсът на Еуженио си пролича. Асът на беройци стигна безнадеждна топка отдясно и след това с мек пас я даде на набралия скорост в пеналта Цонев. Той от своя страна опита ниско центриране към Бригидо, като Чорбаджийски в сетния момент подложи крайник, с цел да избие в корнер.

В 39-ата минута напористата игра на Еуженио още веднъж сътвори обстановка. Португалецът догони топката отдясно до самата аутлиния, а с каскада от финтове си проправи път в наказателното поле. Точно преди да бъде затворен от двама футболисти, той центрира към далечната греда, където Боби Цонев опита да овладее на гърди. Контролът изневери на халфа и опропасти последвалия опит за шут. Впоследствие от упор Мартин Райнов фрапантен стреля в навън около лявата греда. Дори и да бе отбелязал капитанът на Берое, голът нямаше да бъде приет, защото имаше засада.

Секунди след началото на второто полувреме още веднъж имаше противоречива обстановка в пеналта на ЦСКА. Въпреки ръстовото си предимство Чорбаджийски се оказа притиснат от Еуженио в борба за висока топка, към която неизвестно за какво потегли и вратарят Черниаускас. 22-годишният капитан на „ червените” отигра несръчно с глава, а след това леко подръпна с ръка Еуженио, когато португалецът нанасяше шут с десния крайник. Барт беше на позиция, с цел да почисти, до момента в който играчите на Берое желаеха да се отсъди углавен удар.

Въпреки мощния интервал за домакините, ЦСКА откри в 55-ата минута. „ Червените” извършиха корнер отдясно, а бранителите на Берое не почистиха добре. Топката стигна до границата на пеналта, където Александър Георгиев я посрещна с мощна тупалка, която опърли ръкавиците на Аргилашки. Никой не оказа помощ на вратаря, защото Манолев стигна първи до кълбото и безкомпромисно го заши под гредата – 0:1.

Авансът на „ червените” обаче не устоя доста дълго. В 62-ата минута капитанът на Берое Райнов с прекрасен пас изведе Цонев в наказателното поле, а закъснелият Барт употребява лявата си ръка, с цел да разбалансира съперниковия състезател. Съдията Станислав Ставров беше безапелационен – дузпа за старозагорци. В отсъствието на Камбуров Педро Еуженио се нагърби с осъществяването и прати вратаря на ЦСКА за зелен хайвер – 1:1!

Резултатът несъмнено не беше по усета на ЦСКА, а нервите в техния лагер си проличаха в 71-ата минута, когато наставникът Стамен Белчев реши да извади Каранга, с цел да го запази за полуфиналния реванш против Левски за Купата. Голмайсторът на „ червените” никак не остана удовлетворен и се развика към аварийна пейка, до момента в който напускаше игра.

До финалния съдийски сигнал гостите по никакъв метод не заплашиха вратата на Георги Аргилашки, до момента в който със промените си наставника на Берое Александър Томаш подсказа, че е удовлетворен от ремито.

С 55 точки Берое остава трети в подреждането, като има точка задатък пред четвъртия Левски. В идващия кръг беройци одобряват вкъщи таман "сините ", до момента в който ЦСКА гостува на Ботев Пловдив.

БЕРОЕ – ЦСКА 1:1

0:1 Станислав Манолев 55'

1:1 Педро Еуженио 63'-дузпа

Берое (4-3-3): Георги Аргилашки – Милен Желев, Иван Бандаловски, Камен Хаджиев, Матеус Леони – Карлос Охене, Мартин Райнов /к/, Марко Адамович (68' - Серджиу Негруц) – Рубен Бригидо (86' - Павел Виданов), Борислав Цонев, Педро Еуженио (90+1' - Емин Ахмед)

Старши треньор: Александър Томаш

ЦСКА (4-2-3-1): Витаутас Черниаускас – Александър Дюлгеров, Божидар Чорбаджийски /к/, Александър Барт (67' - Николай Бодуров), Александър Георгиев – Валентин Антов, Раул Лое - Станислав Манолев (78' - Едвин Джеси), Роланд Алберг, Хеан Бланко - Фернандо Каранга (71' - Енрике Рафаел)

Старши треньор: Стамен Белчев

Стадион: „ Берое” (Стара Загора)

Главен арбитър: Станислав Ставров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР