Отборът на ЦСКА е последният полуфиналист в турнира за Купата

...
Отборът на ЦСКА е последният полуфиналист в турнира за Купата
Коментари Харесай

Кайседо се развихри, а ЦСКА стигна с лекота до полуфиналите за Купата на България

Отборът на ЦСКА е последният полуфиналист в шампионата за Купата на България. " Червените " се добраха най-лесно до финалната четворка, откакто надделяха Ботев (Враца) с 4:0. Столичният гранд не остави подозрение в по-голямата си класа и наложи своята воля след хеттрик на Жорди Кайседо. Еквадорецът изигра нов мощен дуел, разписвайки се с глава, от дузпа, отсъдена за нарушаване против Бардли Мазику, както и след страхотна асистенция на Мено Кох. Шанс да запише името си измежду голмайсторите получи и резервата Бисмарк.

" Армейците " имаха опцията да се поздравят с още по-разгромен триумф, само че добър мач на вратата за врачани изигра младокът Дамянов. Поражението пристигна в дебюта на новия им старши-треньор Веселин Великов.
 Снимка 523473
Източник:

Лоша вест за Бруно Акрапович пък може да се счита жълтият картон за Тибо Вион, което го стопира от присъединяване за турнирното посещение на Берое след няколко дни.

Останалите тимове, които откриха място на полуфиналите са Лудогорец, Арда и Славия.
 Славия отстрани Левски на 1/4-финалите за Купата на България - 2:1
Кошмарът " Славия " още веднъж стресна Левски, " сините " са навън от шампионата за Купата на България

Калоян Кръстев воин за " белите "

Още от първите минути си пролича ясно, че ЦСКА ще бъде тимът, преобладаващ в днешния четвъртфинал. Белег за това беше далечният изстрел на Тибо Вион в петата минута, който принуди Дамян Дамянов да реализира качествено избавяне. Логично, Ботев (Враца) разчиташе на контраатаката, а такава гостите имаха в седмата минута. Тогава Даниел Генов, за елементи от секундата, имаше преднина по отношение на двама бранители на ЦСКА. Последвалият му техничен удар в далечния ъгъл обаче не тормози по никакъв метод Густаво Бусато.
 Снимка 523474
Източник:

Спокойствието на " Армията " се възцари в 11-ата минута, когато ЦСКА направи значима крачка към полуфиналите. Продължителна " алена " акция беше изострена с включването на Тибо Вион. Джером Синклер почете появяването му от втора позиция и комбинира с французина. От своя страна той центрира в наказателното поле, където Жорди Кайседо беше стопанин във въздушната борба с Николов и насочи голово с глава.

Възпитаниците на Веско Великов можеха да насочат отговарящ отговор на предизвикването още в 14-ата минута. Отбраната на ЦСКА проспа включване на Аласан Н`Диайе, който получи пас в полето на домакините от Дани Генов. Юношата на Кристъл Палас обаче направи по-трудното, пропилявайки в навън тази толкоз добра опция за врачани.

Брадли Мазику пусна положително извеждащо подаване за Георги Йомов в 17-ата минута. На българския национал му трябваше единствено едно блъскане, с цел да отстрани връхлетелия го пазач на Ботев. Дамян Дамянов въпреки всичко се оказа по-бърз при забавното състояние и избави гостите от второ попадение във вратата им.
 Снимка 523479
Източник:

Активният този следобяд Брадли Мазику можеше да удвои резултата, откакто бе изведен доста добре от Тиаго Родригес в 27-ата, само че ударът му срещна тялото на защитник на Ботев (Враца) и излезе в корнер.

ЦСКА, като по знамение, не удвои резултата в 38-ата минута. Жорди Кайседо показва неотстъпчивост и физическа мощност, което принуди Костадин Ничев да сътвори груба неточност. Еквадорецът остана самичък против Дамянов, само че избра да шутира в далечния ъгъл, което се оказа неточност и докара до положителното избавяне на младока.
 Арда победи ФК ЦСКА 1948 с 1:0
Спас Делев матира ФК ЦСКА 1948 и прати Арда на полуфиналите за Купата на България!

Кърдажии последваха Лудогорец измежду четирите най-хубави

Малко преди паузата, ЦСКА стигна до удобната преднина от два гола. Атанас Зехиров позволи Брадли Мазику да изскочи зад тила му и да се понесе към вратата на Ботев. Всичко това принуди футболиста с №81 да извърши нарушаване, което означаваше и дузпа за домакините. С нейното осъществяване се нагърби Кайседо, който с доста груба мощ в изстрела си направи 2:0.

Първото забавно състояние за втората част отиде в актива на Ботев (Враца). Христо Златински насочи тежък изстрел от междинна отдалеченост, който обаче бе отразен уместно от Бусато.
 Снимка 523481
Източник:

Иван Турицов сътвори положително състояние за ЦСКА в 63-ата минута. Георги Йомов употребява скоростта си, с цел да се измъкне от вражеската защита. Ударът му по земя обаче бе прекомерно слаб и не тормози Дамянов.

Тройна композиция Вион - Йомов - Бисмарк, можеше да бъде приключена надалеч по-акуратно от африканеца, само че в 69-ата минута той се засуети прекомерно доста и не можа да нанесе съответен изстрел.

Перфектният ден за Кайседо беше реалност в 75-ата минута. Тогава новата звезда на ЦСКА доближи до подобаващ хеттрик. Автор на асистенцията се трансформира бранителят Мено Кох. Нидерландецът отвори необятна крачка и със самочувствие показва качества за крило. Последва негово подаване към Жорди, за който не беше компликация да осъществя от близко с десния крайник.
 Лудогорец победи Локомотив (Пловдив) с 2:1 вкъщи след продължения за Купата на България
Властването на Локомотив (Пд) за Купата завърши, Лудогорец пречупи " смърфовете " след продължения

" Орлите " се постановиха над своя противник с 2:1

Време да се разпише измежду голмайсторите остана и за младия Бисмарк. Нападателят се възползва от поредна груба неточност на Н`Диайе, когато е финален в защита. Благодарение на нея, пристигналият през зимата стрелец нямаше по какъв начин да сбърка самичък против Дамянов.
 Снимка 523484
Източник:

До края срещата се доиграваше, а след последния съдийски сигнал на Георги Николов, ЦСКА официализира мястото си на полуфиналите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР