Отборът на ЦСКА 1948 излиза срещу Марибор в първата си

...
Отборът на ЦСКА 1948 излиза срещу Марибор в първата си
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЦСКА 1948 vs Марибор 1:1, гол-красавец в Словения

Отборът на ЦСКА 1948 излиза против Марибор в първата си контрола от лагера си в Словения. Резултатът към този миг е 1:1. Бирсент Карагарен откри резултата от дузпа в петата минута. Хилал Судани изравни резултата в 85-ата минута.

В четвъртата минута на срещата Макс Уотсън от словенците работи извънредно нескопосано и препъна Педриньо в наказателното поле на Марибор, след което родният отбор получи дузпа. Зад топката застана Бирсент Карагарен, който с удар по земята прати топката в долния десен ъгъл на противниковата врата - 1:0.

В шестата минута Педриньо още веднъж получи вляво и шутира доста мощно по диагонала. Този път Бергсен отрази, а по-късно Стоян Стоичков шутира също доста мощно, само че Уотсън с тяло блокира топката. След 600 секунди игра Карагарен центрира чудесно от ъглов удар, а Елитон изпревари защитник на Марибор и стреля с глава, само че неопределено.

В 26-ата Марибор имаше отличен късмет да изравни резултата, откакто разпростряха нахлуване отляво, само че ударът с глава на Арнел Якупович беше блокиран от Елитон. Словенците продължиха с натиска си, а в 34-ата минута топката беше центрирана в наказателното поле на ЦСКА 1948 от Мартин Милец. Свен Карич беше оставен изцяло непокрит и стреля с глава, само че топката профуча плашещо близо край вратата, защитавана от Генадий Ганев.

След паузата Атанас Рибарски направи една смяна, като в игра пусна Даниел Наумов, който застана на вратата вместо Ганев. В 54-ата Октавио отстрани доста технично противник и пусна вдясно за Стефан Цонков. Той центрира добре, само че Педриньо не съумя да засече топката с глава и се размина с нея.

В 58-ата минута Октавио получи травма на лявото коляно след единоборство с футболист на Марибор и изпитваше извънредно сериозна болежка. След това треньорът Атанас Рибарски извърши редица смени, измежду които и тази на Октавио, който напусна куцукайки.

В 71-ата минута Георги Русев се понесе отдясно, а капитанът на ЦСКА 1948 отстрани с лекост опеката на защитник от Марибор. Последвва шут с левия крайник, само че вратарят на словенците с една ръка спря топката по хубав метод. Три по-късно пък Иван Брънич получи вляво на нападението на Марибор и финтира Емил Виячки. Последва тежък удар с десния крайник, само че топката не откри очертанията на българската врата - навън.

Секунди по-късно Виячки беше финтиран от Колар, след което той се озова самичък против Наумов, само че родният защитник работи бързо и блокира удара на офанзивния футболист на " виолетовите ". Осем преди края пък Русев беше оставен да се надиграва " един на един " с защитник на Марибор, който нямаше по какъв начин да опонира на българския футболист, само че опитът му за подаване беше неточен.

Пет минути преди края на постоянното време обаче Марибор изравни по превъзходен метод. Иван Бърнич центрира от ъглов удар, а защитата на ЦСКА 1948 не се нарежда добре, с цел да може Хилал Судани да нанесе мощен удар от воле, който не остави шансове на Наумов да реагира - 1:1.

В добавеното време на срещата Иван Брънич можеше да запише втора асистенция, откакто не разреши на Виячки да му пресече топката, а нападателят на Марибор реши да стреля от доста дребен ъгъл, само че прати топката над напречната греда.

LIVE / ЦСКА 1948 1:1 МАРИБОР

1:0 Карагарен (5-дузпа)

1:1 Судани (85)

Съставите:

ЦСКА 1948:  Генадий Ганев – Стефан Цонков, Емил Виячки, Елитон, Том Рапнуи – Бирсент Карагарен, Емил Ценов, Октавио, Стоян Стоичков – Педриньо, Валентин Йосков



Треньор: Атанас Рибарски

Марибор:  Мено Бергсен – Марк Щрайнар, Марко Божич, Ян Репас, Алиаш Антолин – Арнел Якупович, Макс Уотсън, Мартин Милец, Шоштарич Свен Карич, Марин Лаушич – Кайоде Исхак Рафиу
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР