Отборът на Царско село продължава възходящото си развитие през сезона,

...
Отборът на Царско село продължава възходящото си развитие през сезона,
Коментари Харесай

Царско село гледа към топ 6 след успех над Славия |

Отборът на Царско село продължава възходящото си развиване през сезона, откакто победи Славия с 2:0 в мач от 20-ия кръг на Първа лига.

Така футболистите на треньора Любослав Пенев заемат осмата позиция с актив от 24 точки, до момента в който " белите " заемат 12-ото място с 16 и са застрашени от изпадане.

Домакините започнаха мощно срещата и откриха в 20-ата минута, когато Стефан Христов изпрати диагонален удар, който не остави шансове на вратаря Вуцов. След почивката и двата отбора имаха своите шансове, само че домакините сложиха точка на разногласието в 83-ата минута, когато след отлична контраофанзива Андерсон откри Манев в чиста позиция и той не сбърка за 2:0.

В минутите до края Христо Попадийн не съумя да направи резултата типичен, откакто ударът му бе отразен от Вуцов.

" Много беше значимо да изиграем вярно мача от тактическа позиция. Добре сме готови физически. Заслужени три точки. Започнахме по-пасивно втората част, само че нещата се контролираха в придвижване.

Лесно няма. Ако някой си е мислил, че сме играли против слаб противник - не. Нивото в България е почти равностойно. Въпросът е кой излиза по-подготвен. Продължаваме да работим в тази посока и ще желаеме да усилваме точките посредством мачовете. Искаме да бъдем нападателни и да играем добър футбол. Към момента се получава, и играем добре, и печелим точки.

Славия е във напредък, само че чаках и по-прибраната им игра. Второто полувреме поотвориха малко, бяха по-активни, само че не съумяха да ни затруднят. След няколко изпуснати обстановки вкарахме втори гол, който ни успокои. За нас няма елементарно. Като виждам за тия от горната страна, също няма елементарно ", разяснява Любослав Пенев.

Резултати от 20-ия кръг:

Царско село - Славия 2:0

от неделя:
Етър - ЦСКА 1948 3:1
Берое - Лудогорец 1:4
Левски - Ботев Пловдив 2:2

от събота:
Арда - Черно море 1:0
ЦСКА - Локомотив Пловдив 0:0

Утре играят:
Монтана - Ботев Враца
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР