Отборът на Царско село приключва съществуването си, след като вчера

...
Отборът на Царско село приключва съществуването си, след като вчера
Коментари Харесай

Стойне Манолов: Царско село приключва съществуването си

Отборът на Царско село завършва съществуването си, откакто през вчерашния ден изпадна от Първа лига след равенството 1:1 с Локомотив София в мач от последния кръг на шампионата, разкри притежателят на клуба Стойне Манолов.

" Царско село направи три положителни години в Първа лига. Дойде време обаче да кажем, че клубът престава да съществува и няма да взе участие в професионалния футбол идващия сезон. Обявяваме го в този момент, с цел да дадем опция на БФС да попълни групата както откри за добре ", разкри Манолов пред формалния уебсайт на " царете ".

" Инвестицията на пари в българския футбол е най-лесния метод да ги загубиш. Няма почва за развиване. Хабят се нерви и средства. Все отново би трябвало да признаем, че имахме задоволително положителни моменти в елита, а и преди този момент, когато бяхме част от Втора лига. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и чиновници на Царско село, които през този интервал бяха част от клуба и тима и даваха всичко от себе си на терена и отвън него. Специални благодарности на треньорите Никола Спасов, който за жалост към този момент не е измежду нас, Любослав Пенев, Тони Здравков и Стефано Макопи. Открихме няколко доста положителни играчи, които минаха през Царско село и продължиха развиването си на по-високо равнище. Показахме, че може да се опълчваме на грандовете. Имахме сполучливи мачове с всички тимове от елита, даже и с най-силните. Ясно е, че футболът не е единствено пари, а и страст. Опитахме всичко, с цел да оцелеем в последните няколко месеца, само че за жалост не се получи ", изясни Манолов

" В нашия футбол се губят пари и средства. Да, печелят се хубави страсти, само че от време на време това не е задоволително. През годините вложих извънредно и единствено персонални средства. Наложи се да купя земя, да направя стадион, осветяване и всичко належащо, с цел да играем професионален футбол. Правех го от обич към футбола, тъй като той е голяма част от моя живот. До мен бяха доста другари, които ме подкрепяха. Трябва да благодаря и на главния ни спонсор WINBET, с който направихме едно положително партньорство. Ние външна помощ не сме получили. Какво още изгубих ли? Загуби моето семейство, тъй като то бе най-ощетено от това, че отстранявам толкоз време, нерви и средства за футбола. В името на футбола съм го лишавал от доста неща, за което скърбя ", сподели още той.

Вчерашният дуел приключи със скандал, откакто в добавеното време Манолов нахлу на терена и изгони играча на отбора Юсуфа Яфа, който се канеше да извърши дузпа, макар че треньорският щаб бе показал различен реализатор. В последна сметка се стигна до противен скандал сред двамата, а Мартин Кавдански извърши наказателния удар, само че не съумя да осъществя. " Първо желая да кажа, че скърбя за това, което се случи. Не трябваше да се стига дотук, само че вижте, когато един футболист не се преценява с треньора, останалите си съотборници и с безусловно никой аз не мога да го понасям. Получи се спор на терена сред играчите, треньорите също споделиха кой е избран да извърши дузпата, само че той не взе под внимание думата на треньора и своите сътрудници на терена. Не се съобрази с никого. Аз бях наясно, че това е последната дузпа, която ще имаме опция да осъществим като професионален клуб, само че не от човек, който демонстрира, че не почита никого. Исках да приключим това премеждие с победа, а Мартин Кавдански е дал доста на нашия тим и той заслужаваше да извърши тази дузпа. Както видяхте, без значение от резултата в Благоевград, на терена футболистите играха до последната минута и желаеха да завоюват мача, без значение, че действително всичко бе ясно в другата среща ", съобщи Манолов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР