Отборът на Тренто спечели първия двубой от финалната серия в

...
Отборът на Тренто спечели първия двубой от финалната серия в
Коментари Харесай

Тренто удари Лубе в първия дуел за титлата в Италия, Казийски и Николов над всички

Отборът на Тренто завоюва първия дуел от финалната серия в борбата за купата в италианското волейболно състезание, надигравайки с 3:1 (25:23, 23:25, 25:23, 25:17) вкъщи съставът Лубе Чивитанова.

В зала " Пала Тренто " двата отбора изиграха доста равносилен дуел, в който загатнаха, че ни чака същинско представление в разногласието за златните медали в италианската Суперлига.

Двубоят започва с изявено преимущество на домакините, които имаха преднина в резултата в хода на целия първи гейм и въпреки най-после да демонстрираха някои съмнения въпреки всичко завториха частта след 25:23 в своя изгода.

Вторият гейм още веднъж изглеждаше, че ще отиде в актива на Тренто, когато отборът поведе с 18:15, само че в идващите няколко минути волейболистите на Лубе покачиха доста равнището си на игра и след няколко значими отигравания от страна на Александър Николов изравниха резултата в геймовете.

Ключова за развиване на срещата се оказа третата част, в чийто край Матей Казийски и компания сподели повече самообладание и след ново 25:23 взеха скъп задатък от 2:1 гейма.

В четвъртия гейм играта вървеше равностойно до 16:15 в интерес на Тренто, когато отлична серия на сервис от Казийски и Микиелето в композиция с грешките на играчите на Лубе обезпечи на домакините осем мачбола при 24:16 и вторият от тях беше материализиран.

Големите звезди на вечерта се споделяха Матей Казийски и Александър Николов, които станаха най-резултатни за своите отбори, а и в дуела, завършвайки надлежно с по 22 и 20 точки.

За спечелилите мощен мач изигра и Алесандро Микиелето, който осъществя 17 точки, до момента в който за Лубе Марлон Янт и Иван Зайцев вкараха по 14.

Битката за шампионската купа в Италия продължава с домакинство на Лубе Чивитанова на 4 май (четвъртък) от 21.30 часа българско време. Играе се до три победи от пет срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР