Отборът на Тойота нанесе сериозен удар по един от съперниците

...
Отборът на Тойота нанесе сериозен удар по един от съперниците
Коментари Харесай

"Тойота" привлече естонец и се прицели в титлата в световния рали шампионат през 2018 г.

Отборът на " Тойота " нанесе сериозен удар по един от противниците си в международния рали шампионат " М-Спорт " за идната година, още преди актуалният сезон да е приключил. Японският производител си обезпечи услугите на водача От Танак, който ще кара за отбора през 2018 година

Естонецът, който е втори водач на " М-Спорт " се показва доста мощно през сегашния сезон и към този момент завоюва две ралита – Италия и Германия. Танак се намира на второ място в класирането, на 37 точки зад съотборника си Себастиен Ожие.

" Много сме удовлетворени, че успяхме да си осигурим услугите на От, който следим от много дълго време. Той съставлява съвършена примес от младост и опит, което е измежду най-важните неща за нашия тим. Както и нашата кола " Ярис " той надвиши упованията през 2017 година и аз съм сигурен, че той ще покаже същата скорост на всички настилки за нас следващата година ", сподели четирикратният международен първенец и началник на " Тойота " Томи Макинен.

Танак, който е на 30 години, напуща " М-Спорт ", откакто дълго време беше под крилото на шефа на частния отбор Малкълм Уилсън, който повярва в гения му. Естонецът ще бъде един от тримата водачи на " Тойота " за идващия сезон, дружно с Яри-Мати Латвала и Есапека Лапи.
Welcome to the TOYOTA GAZOO Racing WRT in 2018 Ott Tänak! Read more here: https://t.co/8kWDfqyPX8pic.twitter.com/iEq4vHPgjB
— TGR_WRC (@TGR_WRC) October 18, 2017

" Тойота " кара своята първа година в международния рали шампионат като завоюва две надпревари. Латвала победи още във втория кръг рали " Швеция ", а Лапи в домашната си конкуренция рали " Финландия ". Японската компания има най-големия бюджет във WRC и като съществена цел за идващия сезон е сложена купата при водачите и конструкторите.

Танак има 77 старта в международния шампионат, като записа две победи и 10 пъти се качи на подиума.

Преминаването на Танак в " Тойота " слага под съществено подозрение бъдещето на " М-Спорт ". Преди време Уилсън призна, че присъединяване за идващия сезон още не е обезпечено. Той се надява да обезпечи спонсори, с цел да си подсигурява задържането на международния първенец Ожие.

До края на сезона в международния рали шампионат остават още два кръга – Уелс и Австралия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР