Отборът на Тотнъм се пребори, за да стигне до равенство

...
Отборът на Тотнъм се пребори, за да стигне до равенство
Коментари Харесай

Тотнъм препъна Ливърпул в битката за титлата

Отборът на Тотнъм се пребори, с цел да стигне до тъждество 1:1 като посетител на един от кандидатите за купата в Англия - Ливърпул.

На своя " Анфилд " " мърсисайдци " предстоящо диктуваха събитията на терена, само че със самоотвержена игра в отбрана и рискови контраатаки " шпорите " съумяха да измъкнат една точка.

Двубоят стартира с напън на домакините, а най-чистата им опция за гол през първото полувреме пристигна в 39-та минута, когато Върджил ван Дайк стреля с глава след центриране от ъглов удар, само че за негово страдание топката се отби от напречната греда.

Три минути по-късно Тотнъм сподели какъв брой рисков може да бъде на контраофанзива. Хюн Мин Сон комбинира с Пиер Емил Хьойберг, чийто удар от отдалеченост обаче срещна страничния дирек на вратата, защитавана от Алисон.

След почивката обстановката на терена не се промени доста, само че " шпорите " дочакаха своя момент в 56-та минута, когато отлична триходова композиция сред Хари Кейн, Емерсон Роял и Сон бе приключена от последния, с цел да излязат гостите напред в резултата.

Авансът на лондончани оцеля до 74-та минута, когато Луис Диас стреля от отдалеченост, а след рикошет в крайници на Бентакур топката влетя във вратата на Юго Лорис за 1:1.

В оставащото време играчите на Юрген Клоп се пробваха по всякакъв начин да стигнат до успеха, само че нов гол по този начин и не падна и по този метод дуелът приключи без победител.

В класирането Ливърпул се изравни по точки на върха с Манчстър Сити, само че сега " жителите " са с мач по-малко. Тотнъм от своя страна пък се приближи единствено на точка от градския противник Арсенал в борбата за четвъртото място, което дава право на присъединяване в Шампионската лига.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР