Отборът на Тотнъм постигна впечатляваща победа с 3:1 над европейския

...
Отборът на Тотнъм постигна впечатляваща победа с 3:1 над европейския
Коментари Харесай

Тотнъм разби Реал и си гарантира място на осминафиналите в Шампионската лига


Отборът на Тотнъм реализира впечатляваща победа с 3:1 над европейския клубен първенец Реал Мадрид в среща от група H на Шампионската лига. Пред цялостните трибуни на “Уембли ” играчите на Маурисио Почетино изиграха доста мощен мач и изцяло справедливо се поздравиха с триумфа, който им подсигурява място на осминафиналите в шампионата.

Домакините откриха резултата в 26-ата минута, при която Деле Али се разписа след асистенция на Трипиер. Попадението обаче трябваше да бъде анулирано, защото преди да подаде към Деле Али, Трипиер беше в състояние на засада. До края на полувремето гостите пробваха да стигнат до равнене, само че без триумф.

Втората част стартира чудесно за играчите на Тотнъм, които удвоиха задатъка си в 53-ата минута. Попадението още веднъж бе дело на Деле Али, който с изстрел от близо 20 метра вкара втория си гол в мача. Последваха мощни минути за Реал, в които обаче „ белите “ още веднъж не съумяха да стигнат до попадение.

За сметка на това в 64-ата минута „ шпорите “ вкараха трети гол, този път посредством Кристиан Ериксен, който приключи отлична контра на своя отбор. Десет минути преди края Кристиано Роналдо осъществя почетното попадение за Кралския клуб за крайното 3:1.

В другия мач от тази група Борусия Дортмунд изненадващо не съумя да победи гостуващия Апоел Никозия, завършвайки наедно 1:1. Така в класирането Тотнъм към този момент е едноличен водач с актив от 10 точки, следван от Реал на второ място със 7, а Борусия и Апоел са с по 2 пункта.

В различен забавен конфликт от довечера Манчестър Сити се наложи с 4:2 при гостуването си на Наполи от група F. Николас Отаменди (34‘), Джон Стоунс (48‘), Серхио Агуеро (69‘) и Рахим Стърлинг (90') се разписаха за триумфа на „ жителите “, до момента в който за неаполитанци точни бяха Лоренцо Инсиние (21‘) и Жоржиньо (62‘) от дузпа. В другия конфликт от групата украинският Шахтьор Донецк победи с 3:1 холандския Фейенорд. В подреждането Сити е водач с 12 точки, като отборът на Пеп Гуардиола към този момент си обезпечи място в идната фаза. Шахтьор е втори с 9 пункта, до момента в който Наполи остава трети с 3 пункта.

Ето и още резултати:

Бешикташ – Монако 1:1

Севиля – Спартак (Москва) 2:1

Ливърпул – Марибор 3:0

Порто – Република България (Лайпциг) 3:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР