Отборът на Тотнъм постигна труден, но важен успех при домакинството

...
Отборът на Тотнъм постигна труден, но важен успех при домакинството
Коментари Харесай

Тотнъм не впечатли, но се добра до обрат и ценен успех

Отборът на Тотнъм реализира сложен, само че значим триумф при семейството на Брайтън в първи дуел от коледния 19-ти кръг на Висшата Лига. Гостите водеха с 1:0 след 45 минути, само че с голове на Хари Кейн и Деле Али момчетата на Жозе Моуриньо реализираха цялостен поврат. Въпреки триумфа обаче играта на домакините надалеч не впечатли през огромна част от срещата.

Двубоят стартира в много постепенно движение, като Брайтън успяваше да задържи в задоволително дълги интервали от време кълбото и да се опита да заплаши вратата на Паоло Газанига. Първият по-сериозен късмет пристигна в 13-та минута. След продължителна офанзива на гостите Стивън Алзате се оказа на стрелкова позиция от към 25 метра, само че ударът му беше удобно избавен от стража на домакините.

В 22-та минута "чайките " още веднъж бяха покрай попадение. След поредна хубава офанзива по десния фланг Аарън Мой беше открит на границата на накзателното поле, съумя да си сътвори пространство и стреля на сантиметри от десния непряк дирек на вратата на Газанига.

Само две минути по-късно домакините мислеха, че са повели в резултата. В 24-та минута Хари Кейн намерения, че е разкрил резултата, откакто се възползва от превъзходен извеждащ пас на Хари Уинкс. В следствие обаче, след интервенция на видео-асистент рефера, се оказа, че британският стрелец е бил в засада и това докара до анулиране на гола.

В 37-та минута въпреки всичко игровото преимущество на Брайтън беше възнаградено. В 37-та минута играчите на Греъм Потър получиха опция да изпълнят свободен удар отдясно на вратата на "шпорите ". Зад топката застана Паскал Грос, който откри главата на извисилия се Адам Уебстър, с цел да може резултатът да бъде открит.

Само 8 минути след рестарта на второто полувреме обаче момчетата на Моуриньо демонстрираха зъби и отвърнаха на удара. След самостоятелен рейт на Лукас Моура топката някак стигна до краката на Хари Кейн. При първия изстрел стражът на Брайтън избави, само че при втория си опит Кейн беше праволинеен за 1:1.

В идващите минути още веднъж играта продължи да е равностойна, като Брайтън имаше своите шансове след удари на Аарън Коноли и Мой. Все отново обаче класата на Тотнъм си сподели думата в 72-та минута. След многоходова композиция сред Хари Кейн и Кристиан Ериксен, датчанинът пласира превъзходен извеждащ пас за Серж Орие. Бекът съумя да върне топката в наказателното поле към Деле Али, а 10-та вкара с превъзходен прехвърлящ удар в далечния ъгъл на Мат Райън за 2:1.

До края на срещата Кейн и Али имаха по още една опция, с цел да създадат резултата по-изразителен, само че до ново попадение не се стигна и срещата приключи 2:1.

Така Тотнъм се изкачи до 5-та позиция в таблицата с 29 точки, преди изиграването на останалите срещи от кръга. Брайтън, от своя страна, остана 13-ти с 20 пункта след 19 мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР