Отборът на Тотнъм е поставил цена от 150 милиона паунда

...
Отборът на Тотнъм е поставил цена от 150 милиона паунда
Коментари Харесай

Тотнъм постави рекордна цена на своя голмайстор

Отборът на Тотнъм е сложил цена от 150 милиона паунда (173 милиона евро) за своята звезда Хари Кейн, в случай че се появи претендент за неговото привличане, твърди „ Daily Mail “. Ако някой заплати въпросната сума, то това ще е нов трансферен връх на Острова, както и трети най-голям в света след тези на Неймар (222 милиона евро) и Килиан Мбапе (180 милиона евро) в Пари Сен Жермен.

При такова стичане на събитията прехвърлянето на Кейн би счупил върха и за най-скъп английски състезател след прехвърлянето на Гарет Бейл за 85 милиона паунда от Тотнъм в Реал Мадрид през 2013 година. Това би надминало и най-голямата трансферна договорка с присъединяване на английски клуб - преместването на Филипе Коутиньо на 142 милиона паунда в Барселона от Ливърпул през 2018 година.

По принцип в Тотнъм желаят капитанът на отбора да остане, само че в случай че въпреки всичко някой клуб изяви подготвеност да го вземе, президентът Даниел Леви ще желае минимум 173 милиона евро.

Очаква се Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити да търсят нов централен нападател през лятото и се допуска, че Кейн е измежду набелязаните от тях. „ Гражданите “ ще търсят заместител на вероятно напускащия Серхио Агуеро, който има контракт до края на сезона.

Tottenham set £150m price tag for Harry Kane amid Man City and Man United interest
— MailOnline Sport (@MailSport)
„ Червените дяволи “ пък имат редица благоприятни условия в офанзива, в това число Маркъс Рашфорд, Мейсън Грийнууд и Антони Марсиал, само че нямат състезател, на който може да разчитат да бележи най-малко 20 гола на сезон във Висшата лига.

Самият футболист има контракт с „ шпорите “ до лятото на 2024 година и взима седмична заплата в размер на 200 000 паунда. Английският национал обаче може и самичък да изиска да напусне, в случай че Тотнъм не се класира за Шампионската лига през идващия сезон.

През актуалната акция Кейн е изиграл 30 мача във всички шампионати, в които се е отчел с 20 попадения и 14 асистенции. Тотнъм пък се намира на деветата позиция във Висшата лига, на 6 точки от четвъртото място. По-късно довечера „ шпорите “ гостуват на австрийския Волфсбергер в първи 1/16-финален дуел от шампионата Лига Европа.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР