Отборът на Торонто Раптърс няма да се завърне в Торонто

...
Отборът на Торонто Раптърс няма да се завърне в Торонто
Коментари Харесай

Торонто Раптърс няма да се завърне в Канада до края на настоящия сезон

Отборът на Торонто Раптърс няма да се завърне в Торонто преди края на сезона в Националната баскетболна асоциация, оповестиха от отбора. Причината са продължаващите ограничавания сред Канада и Съединени американски щати при напредването сред двете страни и изискуемите интервали на карантина след прекосяване на границата, свързани с ковид. Заради това Торонто, който е единственият канадски тим в НБА, е заставен да семейства надалеч на Юг - в Тампа Бей в щата Флорида.

" Отне ни време да се приспособяваме. Мисля дори, че може би за нас това е малко по-добрият вид в този момент, тъй като другояче ще би трябвало да още веднъж да се пренастройваме, в случай че се върнем в Торонто ", сподели старши треньорът Ник Нърс.

От началото на сезона Торонто е с 6 победи и 5 загуби в новия си " дом " в " Амали Арена ", който дели с първенеца в Националната хокейна лига Тампа Бей Лайтнинг. Преди дни Тампа завоюва и купата в Националната футболна лига ще локалния отбор Букъниърс.

" Флорида ни одобри в действителност топло и сме признателни за гостоприемството, което ни оказват в Тампа и в " Амели Арена ". Ние живеем в град на първенци и нашата цел е да продължим тази традиция ", съобщи президентът на Раптърс Масай Ужири.

" Но нашият същински дом е там, където са сърцата ни, а те са в Торонто. Често мислим за нашите почитатели в Канада, които са нашето семейство и всички останали, които ни липсват. Нямаме самообладание още веднъж да се съберем с тях ", добави Ужири.

Тимът на Торонто Раптърс не е играл пред лична аудитория в Торонто от 28 февруари 2020 година и в случай че актуалният сезон бъде приключен по проект, това ще значи, че първенците за 2019 година няма да са играли в Канада в най-малко 100 поредни мача.

" Надяваме се, че ще можем да се върнем в Торонто от ден 1 на идващия сезон ", сподели още старши треньорът Нърс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР