Отборът на Торино победи Милан с 2:1 в домакински мач

...
Отборът на Торино победи Милан с 2:1 в домакински мач
Коментари Харесай

Биковете постигнаха исторически обрат срещу Милан само за 4 минути

Отборът на Торино победи Милан с 2:1 в домашен мач от петия кръг на Серия А. За първи път от 1942 година насам "биковете " съумяват да доближат до цялостния поврат против "росонерите ". Кжищоф Пьонтек откри резултата от дузпа на „ Стадио Олимпико ди Торино”, само че единствено за четири минути огромният воин в срещата, Андреа Белоти, осъществя две попадения и донесе трите точки на тима си.

Отборът на Милан направи задаваше темпото на игра през първото полувреме, в което откри резултата от дузпа и пропусна още няколко чисти положения.

Първата голова обстановка се откри в 10-ата минута на срещата, когато Хакан Чалханоолу извърши директен свободен удар от приблизително разстояние, само че шутът му прелетя около вратата.

В 18-ата минута на дуела Лоренцо Де Силвестри фаулира Рафаел Леао, поради което реферът на дуела Марко Гуида отсъди дузпа за Милан. Кжищоф Пьонтек стреля от бялата точка, откакто застана на позиция и потегли към топката, само че се спря и изчака Салваторе Сиригу да се хвърли, преди хитро да я изпрати във вратата му.

В края на първата част Торино имаше своя единствен късмет да стигне до изравнително попадение след неразчетено излизане на Джанлуиджи Донарума, само че Андреа Белоти изпрати топката в навън.

В началото на второто полувреме Симоне Верди се измъкна с лекост от отбраната на Милан и изстреля топката към вратата на Джанлуиджи Донарума, който обаче ловко парира изстрела.

Няколко минути по-късно Кжищоф Пьонтек насочи мощен удар, само че топката мина на косъм от дясната греда.

Торино реализира изравняването в 72-ата минута с попадение на Белоти. Звездата на "биковете " стреля мощно от границата на наказателното поле, а Донарума не се намеси задоволително съответно и топката спря в мрежата.

В същата минута Пепе Рейна получи червен картон, без даже да е влизал в игра. Реферът Марко Гуида наказа испанският вратар за демонстриране на неспортсменско държание от скамейката.

Само 4 минути по-късно Торино към този момент бе напред в резултата след второ попадение на Белоти. Първоначално Донарума отрази удар на Дзадза, само че топката попадна в краката на Белоти. Италианският национал не я уцели добре при първия си опит, само че по-късно имаше късмет за добавка и с атрактивно осъществяване я прати във вратата, правейки цялостния поврат факт.

Последните минути на срещата бяха извънредно напрегнати. „ Росонерите” имаха няколко благоприятни условия да доближат до изравнително попадение в добавеното време, само че не съумяха да се възползват.

След успеха Торино се намира на шестата позиция във краткотрайното класиране на Серия А. „ Биковете” имат 9 точки след 5 изиграни кръга, а Милан е 13-и с актив от 6 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР