Отборът на Суонзи разгроми Бирмингам с 3:0 в двубой от

...
Отборът на Суонзи разгроми Бирмингам с 3:0 в двубой от
Коментари Харесай

Суонзи разпердушини Бирмингам с класика

Отборът на Суонзи разгроми Бирмингам с 3:0 в дуел от петия кръг на Чемпиъншип, игран на домашния „ Либърти Стейдиъм “. Всички голове на сметката на „ лебедите “ пристигнаха през втората част, като в границите на 12 минути точни бяха Кайъл Ноутън в 63-та, Берсант Целина в 68-та и Борха Бастон в 75-та минута.

Първата част мина под диктовката на Суонзи, само че все пак гол за домакините по този начин и не падна. Най-близо беше Андре Аю, откакто получи пас от нападателя Борха Бастон, само че от към 15 метра ударът му беше блокиран на гол линията от бранител на гостите.

Второто полувреме донесе коренна разлика и териториалното предимство на домакините беше изразено и в резултата.

Първият гол беше маркиран от Кайъл Ноутън в 63-та минута. След центриране отдясно, топката попадна в краката на левия бек, който пласира един превъзходен удар в близкия ъгъл на стража на бирмингамци Лий Камп, с цел да зарадва домакинските последователи.

Това като че ли пречупи съпротивата на гостите и идващите голове не закъсняха. В 68-та минута, след отнета топка в центъра на терена, Берсант Челина получи пас в дълбочина и с един мълниеносен изстрел под горната греда разстреля Камп за 2:0.

Това обаче не беше всичко. В 75-та минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Борха Бастон, който не сгреши, с цел да вкара своя 5-ти гол от началото на сезона и да оформи крайното 3:0.

По този метод „ лебедите “ събраха актив от 13 точки след 5 мача, с което заемат второто място във краткотрайното класиране на Чемпиъншип. Бирмингам, от своя страна, остана с актив от 7 пункта и заема 15-то място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР