Отборът на Струмска слава (Радомир) публикува остра позиция на своята

...
Отборът на Струмска слава (Радомир) публикува остра позиция на своята
Коментари Харесай

Струмска слава излезе с остра декларация

Отборът на Струмска популярност (Радомир) разгласява остра позиция на своята фейсбук-страница, в която се упреква съдията Венцислав Митрев в пристрастно държание на мача с Дунав (Русе).

Русенци завоюваха с 2:1 и направиха сериозна крачка към присъединяване на баража за влизане в efbet Лига. Мачът имаше доста значимо значение и за гостите от Радомир, които се борят за оцеляването си.

Срещите в днешния 33-и кръг трябваше да отговорят на два въпроса: кой тим ще вземе третата позиция от Втора лига за присъединяване на спомагателна подготовка за влизане в елита, както и кои тимове ще изпаднат при дилетантите.
 Струмска популярност - Литекс 1:0 в мач от Втора лига
Славата повярва в спасението

Борислав Николов се трансформира в воин за радомирци

Цветомир Цанев откри резултата за гостите от Радомир още в 6-ата минута. Йордан Димитров направи поврат за Дунав, като се разписа в 55-ата и в 80-ата минута от дузпа. Струмска популярност обаче трябваше да изтърпи два червени картона, като в последните 7 минути бяха изгонени Костадин Илиев и Марио Дилчовски и по този начин играчите на Анатоли Нанков останаха 9 на терена.

Всичко това предизвика клубната администрация да излезе със следната позиция: " Събитието, което основава голям разкол и разисквания в света на футбола, е мачът сред Дунав и Струмска популярност. Въпросът за съдийското въздействие и подмолни фактори, които могат да повлияят върху резултата на футболната среща, става централна тематика. Венцислав Митрев, прочут арбитър, е обект на внимание по отношение на този мач и се слага под въпрос неговата самостоятелност и обективност ".

Продажният арбитър е разбиране, което нагледно се употребява с цел да опише съдийско държание, основано на непрофесионални претекстове и ползи. Това включва взимане на решения, които са в поддръжка на избрани тимове или авторитетни футболни лица, вместо да се управлява от разпоредбите и обективните фактори на играта.

В случая с мача сред Дунав и Струмска популярност, има голям брой обвинявания в продажни съдийски дейности, които са подкопали доверието в резултата на мача. Венцислав Митрев е взел решения, които са предпочели единия тим в ущърб на другия ".

В края на текста се желае и намесата на БФС по отношение на държанието на арбитъра: " За да разберем дали тези обвинявания са основателни, би трябвало да се организира справедлива и задълбочена проверяваща процедура. Важно да се вземат поради всички фактори, които могат да са повлияли върху решенията на съдията. Това може да включва обзор на видео записи на мача, разбор на решенията, свързани със противоречиви обстановки ".

В един от мненията под обявата пък има отговор на профил с името Boris Rumenov, който евентуално е футболист от тима: " Беше грозна картинка през днешния ден, грозна картинка. Съдията през днешния ден се подигра с 16 момчета! "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР