Отборът на Специя записа минимална, но много важна победа с

...
Отборът на Специя записа минимална, но много важна победа с
Коментари Харесай

Специя взе безценна победа в битката за оцеляване

Отборът на Специя записа минимална, само че доста значима победа с 1:0 при семейството си на Венеция в първия мач от 31-ия кръг на Серия А. Българският национал Петко Христов остана на пейката на отбора през целия дуел.

През първата част имаше единствено един прецизен удар и той беше дело на Симоне Бастони в 34-ата минута, само че Ники Маенпаа съумя да го спре с крайник. Четири минути по-късно Матия Араму можеше да се разпише за гостите от директен свободен удар, само че топката разтресе напречната греда.

“Крилатите лъвове” започнаха второто полувреме въодушевено и сътвориха няколко положения, само че последователно отстъпиха самодейността на “орлетата”. Така в 86-ата минута резервата Рей Манай стреля рисково с глава, само че Маенпаа мазета в корнер. Малко преди приключването на 4-минутното добавено време албанският нападател опитва нов удар, който също беше избит от вратаря, само че този път Емануел Джеси стигна до топката и я добута в мрежата за победния гол в срещата.

С този триумф Специя се придвижи на 14-ата позиция в класирането с 32 точки, като към този момент е на цели 10 от зоната на изпадащите. Венеция претърпя пето следващо проваляне, което остави отбора на предпоследното място с 22 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР