Отборът на Специя поднесе изненада в откриващия двубой от 26-ия

...
Отборът на Специя поднесе изненада в откриващия двубой от 26-ия
Коментари Харесай

Специя удари Интер и се отдалечи от зоната на изпадащите

Отборът на Специя сервира изненада в откриващия дуел от 26-ия кръг на Серия " А ", откакто надигра с 2:1 като хазаин състава на Интер.

За " дребните орли " тези три точки могат да се откажат скъпи в борбата за оцеляване, защото тази победа ги отдалечи на шест пункта от 18-ия в подреждането Верона, който има и мач по-малко. От друга страна пък Интер остава на 2-та позиция с актив от 50 точки, изоставайки на 15 от водача Наполи.

" Нерадзурите " несъмнено могат да съжаляват за провалянето си в Ла Специя, защото през първото полувреме Лаутаро Мартинес пропусна дузпа, а малко по-късно още един негов удар бе отразен от стража Бартоломей Драговски.

От другата страна пък опит за центриране Кевин Агудело рикошира в крайници на Франческо Ачерби и топката бе на път да изненад неприятно опитният вратар Самир Ханданович, само че за негов шанс кълбото просто кацна върху напречната греда.



В началото на втората част още веднъж Лаутаро беше в центъра на събитията, откакто най-сетне той преодоля Драговски, само че този път аржентинецът видя по какъв начин попадението му бива анулирано поради засада на Ромелу Лукаку.

Така се стигна до 55-та минута, когато синът на легендата на Милан Паоло Малдини Даниел даде задатък на домакините, възползвайки се от асистенция на М`Бала Нзола.

Интер стигна до равенството в 83-та минута, когато гостите получиха право да изпълнят втората си дузпа в срещата след нарушаване против Дензъл Дъмфрис. Този път обаче зад топката застана Ромелу Лукаку и белгиецът не сбърка за 1:1.

Само четири минути по-късно Дъмфрис се отхвърли от неверната страна, откакто събори Виктор Коваленко в наказателното поле и домакините на собствен ред получиха дузпа. М`Бала Нзола беше прецизен от бялата точка и по този начин донесе първата победа на Специя в Серия " А " от 15 януари насам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР