Отборът на Спартак Плевен победи състава на Ямбол със 74:65

...
Отборът на Спартак Плевен победи състава на Ямбол със 74:65
Коментари Харесай

Спартак Плевен надви Ямбол във втория четвъртфинал за Купата на България по баскетбол

Отборът на Спартак Плевен победи състава на Ямбол със 74:65 (27:8, 17:23, 15:19, 15:15) във втория четвъртфинален дуел шампионата за Купата на България по баскетбол за мъже в " Арена Бургас " и си обезпечи място на полуфиналите в събота.

Воденият от старши треньора Любомир Минчев отбор стартира да натрупа преднина още през втората половина на първата част и в края на началните 10 минути към този момент водеше с 27:8. През второто полувреме разликата доближи 21 точки и Спартак контролираше играта, въпреки Ямбол да понижи малко от пасива си. Авансът на Спартак Плевен на почивката бе 44:31.

Последва равностойна трета четвърт, в която плевенчани държаха самодейността и преди финалните 10 минути водеха с 59:50. Баскетболистите на Ямбол хвърлиха всички сили в заключителния интервал и смъкнаха разликата под 5 точки в един миг, само че Спартак не разреши да се стигне до поврат.

Талиб Занна оформи " дабъл-дабъл " за спечелилите от 14 точки и 11 битки, Джулиен Люис добави 12 точки и 3 битки, а Константин Тошков приключи с 9 точки, 5 битки и 4 асистенции.

Питър Кис бе най-резултатен за тима на Ямбол с 21 точки и 4 битки, до момента в който Маркедрик Бел се регистрира с 15 точки и 5 битки.

Съперник на плевенчани в борбата за класиране на финала в неделя ще бъде първенецът .

До края на деня в " Арена Бургас " ще се изиграят и другите два четвъртфинала, които опълчват Рилски състезател и Академик Пловдив от 18:00 часа, както и домакинът Черноморец против ЦСКА от 20:30 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР