Отборът на Спарта Прага стигна до финала за Купата на

...
Отборът на Спарта Прага стигна до финала за Купата на
Коментари Харесай

Спарта Прага на финал за Купата на Чехия, роден национал с ключова роля

Отборът на Спарта Прага стигна до финала за Купата на Чехия. Тимът на Павел Върба отстрани Яблонец след изключителна драма. Домакините губеха с 2:3 до петата минута на добавеното време, когато Томаш Чванчара прати дуела в продължения, а в тях Спарта вкара още един гол и се наложи с 4:3.

Българският национал Мартин Минчев изигра значима роля за триумфа на тима от Прага, откакто се появи като запаса в 77-ата минута, а в самото начало на продълженията точно той подаде на Адам Хложек, който вкара победното попадение.

Преди няколко дни Спарта трябваше да гостува на същия противник в шампионата, само че дуелът бе отсрочен поради падналия сняг. Днес Томаш Малински изведе Яблонец напред в 35-ата минута, а в края на полувремето Чванчара се разписа за 2:1. Ладислав Крейчи вкара второ попадение за Спарта в 47-ата минута и изглеждаше, че всичко си идва по местата. В рамките на 7 минути обаче Милош Кратохвил и Давид Степанек приближиха гостите до крайния триумф.

Минчев се появи на мястото на Крейчи в 77-ата минута и взе участие в офанзивата за гола на Чванчара за 3:3, а на старта на продълженията подаде на Хожек, който донесе инфарктната победа на Спарта.

В другия полуфинал един против различен ще се изправят Храдец Кралове и Словачко. Финалът е плануван за 4 май.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР