Отборът на Созопол продължава да бъде един от основните конкуренти

...
Отборът на Созопол продължава да бъде един от основните конкуренти
Коментари Харесай

Вампирите излизат за победа в морското дерби с Черноморец

Отборът на Созопол продължава да бъде един от главните съперници на Черноморец (Бургас) за лидерската позиция през тази акция в Югоизточната Трета лига, а задачата остава влизане във Втора още този сезон. " Вампирите " се показват повече от ослепително, като са изгубили единствено две точки от началото на сезона. Възпитаниците на Маргарит Димов можеха да бъдат с цялостен актив от точки, само че за жал изгубиха две при визитата на Несебър, а морското дерби приключи при еднакъв резултат - 1:1.

Созопол ще излезе със самочувствие на водач в дербито от идния 7-и кръг на на шампионата против столетника Черноморец 1919, в търсене на следващите три точки. Вампирите нямат проваляне в шампионата към този момент девет месеца и половина, а последното бе от Марица в Пловдив с 2:1, на 24 ноември 2018. Черноморец към момента не е побеждавал Созопол в формален мач и по времето на ПСФК-то на стадион " Лазур ". Морското дерби е на 14-и септември /събота/, от 17:00 часа, на стадион " Черноморец " в квартал " Акациите ".
Созопол има и най-хубавата голова разлика, като небесносините са позволили единствено едно попадение, а са осъществили 13. Морският отбор е новият водач в шампионата, откакто възпитаниците на Маргарит Димов завоюваха в последния кръг служебна победа с 3:0 вкъщи над Сокол Марково, за отсъствие от страна на противника. След неверна стъпка на Марица Пловдив, които изгубиха вкъщи с 0:1 от коравия тим на Миньор Раднево, небесносините се настаниха на върха в класирането с актив от 16 точки след 5 победи и 1 тъждество. Загорец Нова Загора имат 15 точки на втората позиция, а възпитаниците на Мирослав Миндев са с мач по-малко поради отсрочената среща с Атлетик Куклен, които имат ангажиращи състезатели, участващи в други шампионати. Нова Загора са осъществили 19 попадения, а са позволили 6. Черноморец Бургас е на идната трета позиция с актив от 14 точки, а момчетата на Радостин Кишишев завоюваха сложна победа с 1:2 при визитата на Борислав Първомай. Головата разлика на акулите е 11:4. Марица остават четвърти с актив от 13 точки, а головата разлика за възпитаниците на Борислав Караматев е 13:3. Приятните тимове на Розова котловина Казанлък, Миньор Раднево и Левски Карлово са на идващите три места с актив от по 11 и 10 точки. Останалите отбори са от 8 точки надолу в таблицата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР