Отборът на Созопол гостува на Струмска слава Радомир, в двубой

...
Отборът на Созопол гостува на Струмска слава Радомир, в двубой
Коментари Харесай

Созопол гостува на Струмска слава в Радомир

Отборът на Созопол гостува на Струмска популярност Радомир, в дуел от 6-и кръг на Втора лига. Мачът е на 12-и септември /събота/, от 17:00 часа. Срещата сред двата отбора остава в Радомир. Имаше възможност дуелът да се играе в Перник или на стадиона на Царско село поради поправки действия на поливната система. Домакините обаче направиха всичко допустимо срещата да се организира в Радомир. Созопол ще отпътува ден по-рано - в петък и ще отседне в София, на националната база в квартал " Бояна ".
Небесносините към момента нямат триумф през сегашния сезон след пет изиграни кръга и са с три следващи равенства вкъщи -1:1 с Добруджа, 2:2 с Кариана Ерден и 0:0 с Витоша Бистрица. При визитите морският отбор играе добре, само че за жал записа две провали с 3:2 от Литекс в Ловеч и за по-малко от осем минути загуби срещата с 4:1 от Пирин в Благоевград.
По време на паузата за националните тимове, възпитаниците на Маргарит Димов изиграха и потребна инспекция през седмицата с девет кратния първенец на България Лудогорец. Созопол отстъпи с 4:0 в Разград, само че се показа извънредно добре.
Срещу Струмска популярност, небесносините са изиграли три дуела. Преди да изпадне от Втора лига, в Созопол през сезон 2017/2018, морският отбор победи с 2:1 своя противник, а попаденията бяха дело на Станимир Баев и Кирил Грозданов. В Радомир срещата приключи с триумф за домакините с 1:0.

Двата отбора изиграха и един дуел за Купата на България през същия сезон 2017/2018, а в 1/16 финалите Струмска популярност отстрани небесносините с 2:1. На градския стадион в Радомир, гостите от Созопол поведоха през първата част с попадение на Кирил Грозданов, а след почивката в 83-та минута домакините изравниха резултата, с цел да пристигна и последната 90-та минута на мача, когато радомирци означиха победното попадение.
В събота, въпреки и мъчно, Созопол ще търси първи триумф през новата акция надалеч от вкъщи, с цел да затвърди положителното си показване. Домакините имат 4 точки в своя актив и са с негативна голова разлика 5:8, до момента в който Созопол е с 3 пункта и голова разлика 6:10. Attachments area
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР