Отборът на Сочи записа победа с 2:0 в домакинството си

...
Отборът на Сочи записа победа с 2:0 в домакинството си
Коментари Харесай

Попето спечели българското дерби в Русия

Отборът на Сочи записа победа с 2:0 в семейството си на Арсенал (Тула) от 19-ия кръг на съветската Премиер лига. Срещата бе самобитно българско дерби, защото за домакините като промяна се появи Ивелин Попов в 80-ата минута, до момента в който за гостите титуляр бе Георги Костадинов, който пък бе сменен в 68-ата минута.

Сочи стигна до триумфа с два гола през второто полувреме, когато точни бяха Викториен Ангбан в 50-ата и Артур Юсупов в 77-ата минута.

В този първи пролетен кръг се изиграха и още два мача. Нижни Новогород победи с 1:0 Урал с гол на Николай Калински от дузпа в 78-ата минута, а гостите приключиха мача с 9 души след два червени картона на Кирил Колесниченко и Лео Гогличидзе.

В другата ранна среща Динамо (Масква) се наложи с 3:0 като посетител на Химки. В този мач имаше цели три червени картона - два за домакините и един за гостите. Московчани пък изковаха успеха с попадения на Фьодор Смолов в 35-ата, Себастиан Шимански в 84-ата и Данил Фоминв 89-ата минута.

След тези дуели Динамо (Москва) оглави класирането с 39 точки и мач повече от втория Зенит с 38. Сочи е 3-и с 34 точки, Нижни Новогород заема 10-ата позиция с 22 точки, Урал е 12-и с 19 точки, Арсенал (Тула) е 13-и също с 19 точки, а Химки остава на дъното с 14 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР