Отборът на Славия завърши 1:1 в контролна среща срещу шампиона

...
Отборът на Славия завърши 1:1 в контролна среща срещу шампиона
Коментари Харесай

Славия не успя да пребори Марибор

Отборът на Славия приключи 1:1 в контролна среща против първенеца на Словения Марибор. 

В първите минути на дуела Славия опита да натисне своя противник, само че проведените офанзиви не доведоха до нищо забавно. При първата си офанзива обаче Марибор успря да открие резултата. В 5-ата минута Йосип Иличич получи отдясно, направи няколко крачки и подаде на Жан Випотник. Нападателят пое и с удар по земята от дъгата на наказателното поле матира Светослав Вуцов - 0:1.

В идващите 20-ина минути двата отбора стояха равностойно на терена, като в един миг Славия даже можеше да изравни, само че безрезултатно. В 25-ата минута Марибор провежда хубава офанзива отляво, след която последва центриране, от което пък се възползва Иличич. Бившата звезда на Аталанта остана непокрит в наказателното поле и опита атрактивен ножичен удар, само че топката мина около вратата на Вуцов.

До края на първото полувреме двата отбора стояха равностойно на терена, като офанзиви имаше и към двете порти. Все отново обаче забавните положения липсваха и множеството удари или не представяха опасност за вратаря, или бяха блокирани.

Първата действителна голова опция за “белите ”, които през днешния ден играят с черен състезателен екип, се откри в 52-ата минута, когато Ахмед Ахмедов насочи рисков удар с глава след центриране на Людовик Соарес. Вратарят на Марибор обаче се намеси добре. Няколко секунди по-късно Соарес стреля от далечна отдалеченост по земя, само че в навън.

В 69-ата минута доста рисково центриране отдясно докара до това Иван Брнич да засече топката от въздуха и да насочи удар от много близка отдалеченост. Кълбото обаче профуча около вратата на Светльо Вуцов, а след това се видя, че футболистът на Марибор е бил и в засада.

С оглед на целия равносилен и относително спокоен мач, който двата отбора изиграха, пристигнаха много атрактивни финални минути, изпълнени с няколко положения.

В 86-ата минута Славия получи правото да извърши директен свободен удар. Тони Тасев насочи хубаво центриране отляво, а Ерол Дост съумя атрактивно с пета да вдигне топката във въздуха. Тя попадна в краката на футболист на “белите ”, който я спря, а Натан Гасама се оказа най-съобразителен и от вратарското поле съумя да насочи удар и да матира стража на Марибор - 1:1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР