Отборът на Славия записа много лесна и разгромна победа над

...
Отборът на Славия записа много лесна и разгромна победа над
Коментари Харесай

Славия съкруши Верея с разгром на Васил Левски, заралии ще зимуват на дъното в Първа лига

Отборът на Славия записа доста лесна и разгромна победа над Верея в първия мач от 20-ия кръг в Първа лига. " Белите " се поздравиха с триумф 4:0, макар че той можеше да е доста по-изразителен. Точни за трите точки бяха Янис Карабельов, Галин Иванов, чийто гол обаче бе записан на Богомил Цинцарски, който изпусна топката зад голлинията откакто я улови при удар на капитана, и Илиян Мицански, който пък се разписа два пъти.

 Славия - Верея, 4:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Славия - Верея, 4:0 (Развой на срещата по минути)

Нова загуба за заралии

Повече от чудесно първо полувреме изиграха домакините. Натискът им започва още с първия съдийски сигнал. Само в границите на 40 секунди, столичани удариха гредата два пъти. Всичко стартира с Илиян Мицански, който бе изтърван от отбраната на заралии и незабавно стреля към вратата, само че топката срещна страничния дирек. При добавката, Георги Йомов нацели безусловно същия и резултатът остана неизменен. Малко по-късно, Галин Иванов реши да центрира непосредствено към вратата на Цинцарски след прекрасен пробив, само че вратарят излезе напред и улови топката. След тъкмо пет минути игра, капитанът на славистите получи хубаво подаване от Карабельов и шутира мощно от границата на наказателното поле, само че и този път топката се отби в напречната греда.

 Снимка 395485
Източник:

В 17-ата минута, Янис Карабельов откри резултата за домакините. Халфът на " белите " бе тотално изтърван от отбраната на заралии и след майсторско завъртане стреля към вратата изцяло необезпокоен. Топката мина през Цинцарски и защитник на старозагорци, само че въпреки всичко влетя в мрежата - 1:0.

 Снимка 395483
Източник:

В 29-ата минута, резултатът към този момент бе 2:0. Галин Иванов не отигра по най-хубавия метод получена топка, само че въпреки всичко съумя да я изпрати в очертанията на вратата с удар от близко. Цинцарски обаче не се оправи при хващането ѝ и я изпусна зад голлинията.

 Снимка 395477
Източник:

В 36-ата минута, Ашковски можеше да усили преднината за Славия, откакто получи доста положително подаване от Мицански. Той овладя на границата на наказателното поле и опита с прехвърлящ удар да изпрати топката във вратата, само че тя излезе в навън. Малко по-късно, Ашковски шутира доста мощно към вратата от към 22 метра, само че стражът съумя да избие топката.

Въпреки позволения безразсъден гол, Цинцарски е повода заралии да не позволен по-разгромен крах още през първата част и двата тима да се отдръпнаха на отмора при 2:0 за " белите ". Важно е да се означи и това, че старозагорци нямаха нито един удар към съперниковата врата, нито пък офанзива за първите 45 минути.



Второто полувреме бе много по-спокойно. В 49-ата минута, Ашковски бе изведен към наказателното поле, само че вместо да стреля към вратата реши да подава към включващия се в офанзивата Галин Иванов. Пасът му към капитана на " белите " обаче бе много неакуратен и топката попадна право в ръцете на Цинцарски. Малко по-късно, попадение на Галин Иванов не бе зачетено поради засада, каквато и в действително време се видя, че има. В 59-ата минута, пристигна и първият прецизен удар за гостите. Здравко Илиев бе изтърван от отбраната на " белите " и съумя да съкрати ъгъла до Стергиакис и да стреля, само че младият вратар на домакините мазета в корнер.

 Снимка 395484
Източник:

В 67-ата минута, класиката на " Васил Левски " бе факт. Славчо Шоколаров опита да изведе на стрелкова позиция Ашковски, само че бранител на заралии опита да почисти топката. Тя попадна право в Илиян Мицански, който не сгреши от близко и мушна кълбото сред краката на Цинцарски - 3:0. Само пет минути по-късно, резултатът към този момент бе 4:0, а попадението още веднъж бе дело на Мицански. Той се възползва от отбита от вратаря на гостите топка след удар на Александров и при добавката не сгреши, отбелязвайки втория си гол в срещата.

След тази изразителна победа, Славия се подреди на деветото място в Първа лига с актив от 24 точки, до момента в който Верея остава на последната позиция с едвам пет.

 Снимка 395476
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР