Отборът на Славия се изправя срещу Черно море в първи

...
Отборът на Славия се изправя срещу Черно море в първи
Коментари Харесай

Славия и Черно море с вкопчват в битка за точки

Отборът на Славия се изправя против Черно море в първи дуел от 18-ия кръг на Първа професионална лига.

Мачът ще започва в 15 часа.

Можете да следите развиването му минута по минута в GONG.BG.

Също по този начин можете да гледате срещата в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT, както и да го слушате по Дарик радио.

Славия ще посрещне противника си като осми в класирането с актив от 20 точки, а Черно море е седми с 24 точки все още.

"Белите " паднаха от Берое в предходния кръг, а Черно море загуби като хазаин на Пирин.

Ето и любопитните данни и вести преди дуела:

- След като взеха единствено 1 точка от първите си 5 семейства (с 1:1 против ЦСКА в първия кръг), "белите " са в серия от 3 следващи победи на собствен терен с обща голова разлика 11-1.

- Топреализаторът на Славия Ивайло Димитров се намира в най-дългата си серия без гол в актуалното състезание – 5 следващи срещи, като преди този момент се бе разписвал непроменяемо в 4 поредни дуела.

- Кениецът Абуд Омар е пред своя 58-и мач за белите в Първа лига, с който ще се изравни с бразилеца Жозе Жуниор в клубната класация на чужденците.

Повече срещи имат трима сърби – Велимир Иванович (101), Будимир Джукич (99) и Павле Попара (98).

- Черно море е в серия от три следващи победи при своите гостувания – 3:0 против Локо Пловдив, 2:1 над Витоша и 1:0 над Дунав. Само водачът Лудогорец е в по-дълга поредност от победи на открито – 4 поредни.

- С Георги Иванов-Гонзо отпред "моряците " завоюваха 14 точки в първите си 9 мача за състезание, а в 8-те дуела, в които бяха водени до момента от Емануил Луканов – 10.

- Георги Йомов ще е подготвен за пролетния полусезон, а управлението на "белите " води договаряния с Галин Иванов и Ивайло Димитров.

В групата на Черно море се завръщат Емил Михайлов и Марек Кузма, контузен е Орлин Старокин, отборът е в серия от 7 мача без победа вкъщи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР