Отборът на Щутгарт спечели минимално с 1:0 домакинството си срещу

...
Отборът на Щутгарт спечели минимално с 1:0 домакинството си срещу
Коментари Харесай

Щутгарт също подкова загубилите посока жребчета

Отборът на Щутгарт завоюва минимално с 1:0 семейството си против Борусия Мьонхенгладбах в 31-ия кръг на Бундеслигата. Този резултат се явява сериозен кол в упоритостите на „ жребчетата” във връзка с топ 4 и Шампионската лига, до момента в който „ швабите” резервираха най-малко теоретични шансове да избягат от 16-ото място, което понастоящем ги праща в плейоф за оставане в елита. Поражението беше трето за Гладбах в последните му 5 турнирни срещи.

Срещата потегли по-добре за гостуващия отбор, като в 6-ата минута Аласан Плеа излезе очи в очи с вратаря Рон-Роберт Цийлер и не съумя да порази задачата. Постепенно домакините започнаха да набират скорост – в 22-ата минута Гонсало Кастро стреля мощно от десетина метра и топката профуча около левия дирек.

В 37-ата Борусия имаше втори златен късмет, като Йонас Хофман овладя в пеналта и шутира по посока на вратата. Цийлер отново беше превъзходен в изявата си и отби в ъглов удар.

Втората част несъмнено започва по усета на Щутгарт. В 54-ата минута Анастасиос Донис разтресе левия дирек зад Ян Зомер, а две минути по-късно беше в прегръдките на съотборниците си. Той получи необикновен подарък от Нико Елведи, който в опит да почисти топката с глава, я изпрати в радикално противоположната посока – към личното наказателно поле. Донис мигновено я укроти и останал напълно самичък осъществя – 1:0.

Плеа можеше да се реваншира пред Гладбах в 77-ата минута, само че и тогава неговият шут не улучи очертанията на вратата. Последният късмет пред гостите се откри надълбоко в добавеното време – Торган Азара влезе в нетипична роля и стреля с глава, а изстрелът му мина малко над напречната греда.

В класирането Мьонхенгладбах е 5-и с 51 точки, към този момент на 3 зад четвъртия Айнтрахт Франкфурт. Шестият Байер Леверкузен също има 51 пункта на сметката си. Седмият Хофенхайм също е в играта, тъй като има 50 точки. До края на Бундеслигата остават 3 кръга.

Колкото до Щутгарт, отборът резервира мъждукащи очаквания, че може да догони 15-ия Шалке 04. "Кралско сините " имат 30 точки след звучното 4:2 над локалния зложелател Борусия Дортмунд, до момента в който "швабите " имат 24. Под тях са само Нюрнберг и Хановер с по 18.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР