Отборът на Шериф постигна изненадваща домакинска победа с 2:0 над

...
Отборът на Шериф постигна изненадваща домакинска победа с 2:0 над
Коментари Харесай

Шериф Тираспол изненада футболния елит!

Отборът на Шериф реализира изненадваща домакинска победа с 2:0 над Шахтьор Донецк в историческия си първи мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Молдовският първенец изигра доста добър мач в отбранително отношение и въпреки напълно да даде самодейността в ръцете на съперника, той справедливо стигна до крайния триумф. През първата част “миньорите” владееха доста повече топката, само че мъчно стигаха до положения пред противниковата врата. От друга страна, домакините прилагаха рискови контраатаки и точно по подобен метод стигнаха до първия си гол в 16-ата минута. Тогава Кристиано центрира, а Адама Траоре с красиво воле прати топката в противниковата мрежа за 1:0. В 32-ата украинците сътвориха най-голямата си опция за гол в мача, откакто Ласина Траоре насочи мощен шут, който обаче беше избит от Йоргос Атанасиадис в корнер.

През втората част гостите заиграха по-смело и към притежанието на топката прибавиха и повече удари. Въпреки това в 62-ата минута отборът от Тираспол означи втория си гол в дуела, откакто Кристиано центрира, а резервата Момо Янсане с глава простреля Андрий Пятов за 2:0. Домакините можеха да вкарат и трето попадение, само че в 79-ата вратарят отрази рисков удар на капитана Франк Кастанеда. Най-чистото състояние за “оранжево-черните” пък се откри в 84-ата минута, когато Майкон стреля от добра позиция, само че шутът му беше блокиран от Густаво Дуланто и по този начин топката стана лесна за хващане за Атанасиадис.

Така Шериф взe значими три точки в група D, където са още тимовете на Интер и Реал Мадрид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР