Отборът на Северна Македония достигна до най-престижната си победа в

...
Отборът на Северна Македония достигна до най-престижната си победа в
Коментари Харесай

Мач за историята! Северна Македония би Германия в Дуисбург

Отборът на Северна Македония доближи до най-престижната си победа в цялата си футболна история. Съседите ни надвиха с 2:1, и то като посетител, против четирикратния международен първенец Германия и резервира шансове за едно от първите две места в група "J " от квалификациите за Мондиал 2022. 37-годишният Пандев даде звук за триумфа на македонците в края на първото полувреме, до момента в който Илкай Гюндоган изравни от дузпа в 63-ата минута. В 85-ата Елиф Елмас означи паметното попадение, донесло триумфа на Северна Македония.

Гнабри изпусна първото състояние пред вратата на гостите в Дуисбург, стреляйки в навън, а малко по-късно Леон Горетка нацели гредата. Доста пъти в хода на срещата германците бъркаха при изнасянето на топката, а по-късно на собствен ред не успяваха да провеждат добра офанзива.

В играта на домакините личеше известно подценяване и чистите положения пред вратата на Столе Димитриевски не бяха доста. След средата на първото полувреме съседите ни започнаха малко по-продължително да задържат топката. В 27-ата минута Гнабри проби добре и шутира, само че Димитриевски избави.

Тер Стеген се намеси за първи път в 40-ата минута след безопасен удар на Адеми. Малко по-късно обаче стражът на Барселона в действителност трябваше да демонстрира класа и го направи, избивайки рисков изстрел на Алиоски. Гостите определно натрупаха убеденост и тъкмо преди почивката поведоха. Барди съумя да откри непокрития Пандев и ветеранът не сбърка, пращайки топката в мрежата зад Тер Стеген.

И в първите минути след началото на второто полувреме германците не бяха безапелационни. Льов реагира, като пусна в игра Тимо Вернер и Амин Юнес вместо Хавертц и Госенс. Въпреки това гостите посредством Елмас вкара втория гол пет преди края и по този метод Маншафта беше "на колене " пред Северна Македония.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР