Отборът на Сенегал постигна първата победа на африкански тим на

...
Отборът на Сенегал постигна първата победа на африкански тим на
Коментари Харесай

Сенегал удари Полша за летящ старт на Мондиал 2018

Отборът на Сенегал реализира първата победа на африкански отбор на Мондиал 2018, откакто надделя Полша с 2:1 в мач от група G на Световното състезание, с който бе комплициран завършек на първия кръг мачове от груповата фаза.

На стадион " Спартак " в Москва играчите на Сенегал демонстрираха скоростен и прагматичен футбол, до момента в който поляците бяха безидейни в офанзива, макар сериозните имена в предни позиции, като Роберт Левандовски и Аркадиуш Милик. От самото начало на срещата отборът на Алиу Сисе бе по-опасен в нахлуване, само че сенегалците имаха потребност от шанс, с цел да поведат в резултата. В 37-та минута халфът на Евертън Идриса Гей стреля от далечно разстояние, ударът се отби от бранителя на Полша Тиаго Чонек и излъга Войчех Шчесни, като в последна сметка голът бе записан на името на Чонек.

Селекционерът на Полша Адам Навалка направи една смяна на почивката, която даде резултат и отборът стартира по-силно втората част, като вратарят на Сенегал Хадим Н`Диае отрази рисков удар на Роберт Левандовски от свободен удар. Когато изглеждаше, че европейският тим може да стигне до изравнителен гол, Сенегал стигна до второ попадение, пристигнало след поредност от неточности на поляците. Криховяк върна рисково една топка обратно, откакто не видя наличието на Мбайе Нианг в личната си половина, Чонек и Шчесни не се схванаха кой да вземе топката и Нианг безпроблемно вкара за 2:0.

Тимът на Адам Навални не са отхвърли да търси поврат в дуела и съумя да върне един гол в 86-та минута, когато Криховяк се разписа с глава след центриране от фал на Желински. Това обаче бе всичко, до което стигнаха поляците, и Сенегал завоюва срещата с 2:1. Във втория си мач в неделя Полша ще срещне отбора на Колумбия, до момента в който в същия ден Сенегал се изправя против Япония. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР