Отборът на се класира за 1/8-финалите на , след като

...
Отборът на се класира за 1/8-финалите на , след като
Коментари Харесай

10 от Атлетико отстраниха 10 от Порто след голяма драма в Шампионска лига!

Отборът на се класира за 1/8-финалите на , откакто победи Порто с 1:3 като посетител в финален мач от груповата фаза. В равносилен конфликт на " Ещадио до Драгао " възпитаниците на Диего Симеоне се пребориха за успеха, а срещата приключи с 20 души на терена след два червени картона.

След единствено 13 минути игра Луис Суарес получи разтежение и бе наложително сменен. В средата на първата част Маркос Йоренте бе доста покрай гол за Атлетико, само че стражът на Порто Диого Коща го отхвърли с брилянтна интервенция.
В 32-ата минута Луис Диас стреля рисково към вратата на " дюшекчиите ", само че Ян Облак предотврати попадение във вратата си.
След почивката Атлетико откри резултата. В 56-ата минута " дюшекчиите " извършиха корнер, след който Антоан Гризман се оказа най-съобразителен, с цел да прати топката в мрежата на Порто - 0:1!
В средата на втората част, в границите на единствено три минути, на терена останаха единствено 20 играчи. Първо Яник Ферейра Караско получи пряк червен картон от основния съдия, а три минути по-късно същото сполетя и бранителя на Порто Уендел.
Пет минути по-късно бе показан още един червен картон, само че този път за състезател отвън игра. Резервният пазач на Порто Агустин Марчесин бе изпъден от основния съдия за държанието си около тъчлинията.
В края на мача паднаха три попадения. В 90` Гризман откри Анхел Кореа, който се разписа за 0:2 . Две минути по-късно Родриго де Пол постави точка на разногласието, правейки резултата 0:3 , а в 96-ата минута Порто вкара почетно попадение от дузпа, осъществено от Серджо Оливейра за крайното 1:3 .
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Порто: Диого Коща, Зайду Сануси, Пепе, Мбемба, Жоао Марио, Витиня, Груич, Луис Диас, Отавио, Еванилсон, Тареми
Атлетико: Облак, Ермосо, Върсалко, Кондогбия, Йоренте, Де Пол, Коке, Караско, Льомар, Гризман, Суарес

ПРЕДИ МАЧА:
Порто и Атлетико Мадрид влизат в пряк спор за второто място в група B на Шампионска лига, където обаче ще би трябвало да се съобразят и с резултата от другия мач - Милан против Ливърпул. Ситуацията в групата е следната: Ливърпул е водач с 15 точки, Порто заема втората позиция с 5 пункта, а Милан е трети с 4 точки - колкото има и четвъртият Атлетико, който има с едно попадение по-лоша голова разлика.
Първата среща сред Атлетико и Порто, изиграна в средата на септември, приключи при нулево реми. За днешния мач има голям брой кадрови проблеми и в двата лагера. За Порто отсъстват Жоао Марио, Франсиско Консейсао, Иван Маркано, Пепе и Матеус Урибе, до момента в който Клаудио Рамош и Марко Груич са под въпрос. Диего Симеоне пък няма да може да разчита на Стефан Савич, Киърън Трипиър, Фелипе, Иван Сапонич и Хосе Хименес.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР