Отборът на Саутхамптън, който е на последно място във временното

...
Отборът на Саутхамптън, който е на последно място във временното
Коментари Харесай

Перо влезе в ролята на хладнокръвен голмайстори и изпрати Саутхамптън на 1/8-финал

Отборът на Саутхамптън, който е на последно място във краткотрайното класиране на Премиър лийг, се класира за 1/8-финалите на ФА Къп след победа с 2:1 над Блекпул на „ Сейнт Мери “. Герой за „ светците “ бе левият бек Ромен Перо, който означи два гола във всяко от полувремената. Патино върна едно попадение, само че то се оказа незадоволително за отбора от Чемпиъншип.

Перо откри резултата в 22-рата минута, когато извърши по превъзходен метод директен свободен удар. Бранителите на Блекпул, които построиха стената освен това статично състояние, също имаха сериозен принос за попадението, защото стената се раздра и топката мина през дупката, която зейна.

Блекпул можеше доста скоро по-късно да изравни, само че в 25-ата минута Кабайеро мазета удар на Йейтс. До почивката голмайсторът Перо, който бе най-силният състезател на „ светците “ през първото полувреме, направи още няколко положителни пробива, само че съотборниците му не съумяха да извлекат максимума от създалите се обстановки.

В 55-ата минута Блекпул пропусна страхотни благоприятни условия да изравни резултата. Йейтс изведе Поведа зад тила на защитата на „ светците “ и той изскочи очи в очи с Кабайеро, който излезе напред. Футболистът на Блекпул опита да го трансферира, само че опитният пазач предугади желанието му и спря топката с една ръка. Кълбото се върна в Поведа, само че този път той стреля настрана от вратата.

В 62-рата минута Ромен Перо означи втория си гол, откакто проби за следващ път, направи двойно с Мара и стреля около Максуел за 2:0.

Пет минути по-късно Блекпул понижи след хубава офанзива, приключила с удар по земя от 11 метра на Патино. В края гостите постановиха напън и стигнаха до серия корнери пред вратата на „ светците “, само че домакините устояха.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР