Отборът на САЩ започна с победа кампанията си в търсене

...
Отборът на САЩ започна с победа кампанията си в търсене
Коментари Харесай

САЩ тръгна с успех на Световното, Австралия надигра Канада в „Групата на смъртта“

Отборът на Съединени американски щати стартира с победа акцията си в търсене на трета поредна международна купа с триумф над отбора на Чехия с 88:67 в Шанхай.

За възпитаниците на Грег Попович най-резултатен беше гардът на Юта Джаз Донован Мичъл с 16 точки, а 13 и четири асистенции добави новото попълнение на Бостън Селтикс Кемба Уокър. След по-бавно начало на срещата, американците постановиха своята воля и демонстрираха на напред във времето гения си против 24-те в света чехи.

Един от претендентите за трофея – Гърция, където се подвизава избраният за „ Най-полезен състезател “ на лигата в НБА за миналия сезон Янис Адетекумбо, се оправи елементарно с Черна гора за триумф с 85:60. В останалите два мача Литва не остави шансове на Сенегал, побеждавайки го с разромното 101:47, а Франция надви в оспорван конфликт над Германия със 78:74.

По-рано, Австралия потегли с триумф на Световното състезание в Китай, откакто надигра Канада в „ Групата на гибелта “ със 108-92.

Матю Делаведова бе най-резултатен с 24 точки, откакто „ кленовите листа “ се завърнаха в мача от 12 точки недостиг и поведоха в решителната четвърт. Заедно със Сърбия, Гърция, Испания и Франция, австралийците се сочат като съществени претенденти за детрониране на Съединени американски щати, само че „ озитата “ не са прекосявали етапа на 1/4-финалите в предходните си 11 участия на международни шампионати.

В други срещи Турция надделя Япония с 86:67, Бразилия би Нова Зеландия със 102:94, а Доминиканската република победи Йордания с 80:76. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР