Отборът на САЩ спечели смесената щафета на 4 х 400

...
Отборът на САЩ спечели смесената щафета на 4 х 400
Коментари Харесай

САЩ спечели със световен рекорд смесената щафета на 4 х 400 метра

Отборът на Съединени американски щати завоюва смесената щафета на 4 х 400 метра на международното състезание по лека атлетика в Доха със международен връх. Американците в състав Уилбърт Ландън, Алисън Феликс, Кортни Около и Майкъл Чери финишираха за 3:09.34 минути и усъвършенстваха най-хубавото достижение за повторно в границите на два дни. С съдбоносен принос на последния пост бе Чери, който получи щафетата от Около на втора позиция. Неговата задача обаче не бе от най-трудните, защото пред него бе единствено представителката на Полша Юстина Свьонти-Ерсетич.

Поляците единствени заложиха на мъже на първите два поста и на дами на последните два и в последните 200 метра това докара до загуба на четири позиции и финиширане на пето място. Сребърният орден с време 3:11.78 минути стана владеене на отбора на Ямайка, а бронзът остана за отбора на Бахрейн, който финишира на едвам 4 стотни от секундата зад ямайците. Европейската шампионка в зала Анжелика Сидорова завоюва купата в овчарския скок при дамите. Рускинята сграбчи златния орден с 4,95 метра, които преодоля от трети опит.

Преди тази височина Сидорова и американката Санди Морис не бяха създали по нито един фаул. Морис обаче не съумя да преодолее 4,95 и остана със сребро с 4,90 метра. Бронзовият орден отиде при гъркинята Екатерини Стефаниди, която не направи най-силния си старт, само че все пак реализира 4,85 метра. В скока на дължина при мъжете върхът още веднъж бе окупиран от американци. Титлата стана владеене на Кришчън Тейлър, който стигна до международния връх за четвърти път в кариерата си. Американецът поведе в класирането след четвъртия опит със 17,86 метра, само че в идващия си опит преодоля даже повече - 17,92, с което нанесе решителния удар на противниците си. Сребърният орден остана за сънародника му Уил Клей, който реализира 17,74 метра както в четвъртия, по този начин и в петия си опит. С бронза се окичи Хюз Фабрис Занго от Буркина Фасо, който скочи 17,66 метра в последния си шести опит.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР