Отборът на САЩ победи Италия със 100-63, за да стигне до полуфиналите на Световната купа по баскетбол на FIBA

...
Отборът на САЩ се върна след шокиращото си поражение от
Коментари Харесай

Отборът на САЩ се върна след шокиращото си поражение от Литва с изявление, поразяващо Италия със 100-63, за да стигне до полуфиналите на Световното първенство по баскетбол на ФИБА.

Звездата на Бруклин Нетс Микал Бриджис беше най-добрият играч за САЩ, отбелязвайки рекордните за мача 24 точки със седем борби в комфортната победа.

Бриджис завърши със стрелба 8 от 11, включително 4 от 6 от три точки, с впечатляващо ефективно представяне.

САЩ ще се изправят срещу победителя от четвъртфинала в сряда между Германия и Латвия, като полуфиналите са в петък, а финалът в неделя. Победителят става световен шампион по баскетбол.

„Това беше най-доброто ни защитно усилие на турнира до този момент и това ще е необходимо, за да спечелим още два мача“, каза старши треньорът на САЩ Стив Кер, според FIBA.

„Винаги искате да отговорите на загуба със състезателно усилие, а радостта и конкурентоспособността вървят ръка за ръка, когато се състезавате и играете с такъв вид сила и енергия.“

Микал Бриджис поведе САЩ в отбелязването на точки. Микал Бриджис поведе САЩ по отбелязване на точки. Sherwin Vardeleon/AFP/Getty Images

Победата на Литва със 110-104 над отбора на САЩ в неделя беше първата загуба на американците в груповата фаза на Световната купа на ФИБА от 2002 г. насам.

След загубата Кер каза, че отборът „трябва да почувства“ болката от поражението, за да се подобри, а САЩ очевидно канализираха това разочарование в блестящ старт срещу Италия.

Американският отбор поведе с 46-24 на полувремето зад горещата стрелба и защита на Бриджис и Италия нито веднъж не изглеждаше вероятно да превърне мача в състезание.

Гардът на Индиана Пейсърс Тайрис Халибъртън добави още 18 точки, пет асистенции и четири борби за САЩ, докато нападателят на Юта Джаз Симоне Фонтекио – единственият играч от НБА в списъка на Италия – вкара най-високите за отбора 18 точки за италианците, за да стигне с пет борби , две кражби и две блокирания.

„Всички по света си мислеха, че нямаме шанс да спечелим този мач“, каза старши треньорът на Италия Джанмарко Поцеко.

„Има едно животинче, което не може да лети, но не го знае, затова лети: пчела. Не можем да летим, но не знаехме. И моите играчи го направиха.

"Това е невероятно. Те не заслужаваха да играят срещу Съединените щати, защото моите играчи бяха първи в тяхната група. Това е спорт.”

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР