Отборът на Сърбия успя да спечели първото издание на ATP

...
Отборът на Сърбия успя да спечели първото издание на ATP
Коментари Харесай

Сърбия надхитри Испания с 2:1 победи и спечели първото издание на ATP Cup

Отборът на Сърбия съумя да завоюва първото издание на ATP Cup в Австралия. На финала съседите ни надвиха над Испания с 2:1. В решителния мач на двойки от серията Новак Джокович и Виктор Троицки се постановиха над Фелисиано Лопес и Пабло Кареньо Буста с 6-3 6-4 и с общ резултат 2-1 триумфа завоюваха купата. В състава на иберийците настъпи смяна преди дуела - Фелисиано Лопес размени Рафаел Надал, който в началото бе деклариран за срещата на двойки, само че въпреки всичко поради умората насъбрана през последните дни, бе решено той да не играе.
 Новак Джокович завоюва шоуто против Рафаел Надал в Сидни
Новак Джокович завоюва шоуто против Рафаел Надал в Сидни

Първият първенец в ATP Cup ще бъде избран в мача на двойки

В първия мач на сингъл Роберто Батистута Агут съумя да победи Душан Лайович в два сета. Във втория дуел, конфликтът на титаните сред Новак Джокович и Рафаел Надал приключи с победа в два сета за сърбина, който реализира поредна победа над първата ракета на Испания на твърди кортове. Така всичко се реши в мача на двойки.
 Снимка 461225
Източник:

Двубоят на двойки стартира вълнуващо, като сърбите позволиха ранен пробив и изостанаха с 2-0. Въпреки това, те съумяха да създадат свръхестествен поврат, след брейкове в 6-ия и 8-ия гейм. След това за тях не бе проблем да затворят гейма при 6-3.

Втората част Джокович и Троицки продължиха да играят в същото движение, а усложнения за испанците имаше при посрещането на Джокович., който съвсем не оставяше топка незавършена. Още в първия гейм Лопес и Кареньо Буста позволиха пробив, след което Новак го затвърди за 2-0. Испанците нямаха отговор на положителната игра на противника си и при 5-4 Джокович не им остави никакви шансове и отнесе купата в Сърбия.
 Роберто Баутиста Агут даде задатък на Испания във финала на ATP Cup
Роберто Баутиста Агут даде задатък на Испания във финала на ATP Cup

Ибериецът победи Душан Лайович в два сета
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР