Отборът на Сампдория разгроми с 5:0 в Генуа Кротоне в

...
Отборът на Сампдория разгроми с 5:0 в Генуа Кротоне в
Коментари Харесай

Сампдория унищожи Кротоне

Отборът на Сампдория разгроми с 5:0 в Генуа Кротоне в първия мач от 9-ия кръг на Серия “А”. Домакините започнаха вихрено и поведоха в резултата още в третата минута, когато бранителят Джанмарко Ферари заби топката с глава във вратата на Кротоне с глава след центриране от фаул. В 12-ата минута ветеранът Фабио Куалярела бе прецизен за 2:0 от дузпа, която бе отсъдена за нарушаване на Арлинд Айети против Дуван Сапата. В 39-ата Джанлука Капрари осъществя ново попадение за Самп с удар от напълно близко разстояние, възползвайки се от хубава асистенция на Сапата.

През втората част домакините означиха още два гола. В 71-ата минута 22-годишният полски халф Карол Линети сбе оставен самичък от бранителите на Кротоне в наказателното поле и с лекост направи резултата 4:0. Пет минути по-късно появилият се преди малко от пейката съотечественик на Линети - Давид Ковначки, също опъна мрежата зад Алекс Кордас. Стражът на Кротоне бе главният провинен за този гол, защото направи кошмарно отиграване,с лед като негов съотборник му върна топката. Кордас на процедура подари топката на Ковначки, а след удара на 20-годишя полски нападател кълбото мина сред краката на стража.

Сампдория събра 17 точки и краткотрайно се изкачи на пето място в класирането. Припомняме, че генуезци имат да изиграят и отсрочен мач на “Луиджи Ферарис” с Рома. Кротоне, в чийто състав още веднъж не беше възстановяващият се от контузия Александър Тонев, е 15-и с 6 точки, като отборът продължава да е със единствено една победа. Серия А 9 кръг, събота 21 октомври  Сампдория 5:0краен резулат  Кротоне
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР