Отборът на Сакраменто Кингс се наложи със 129:94 у дома

...
Отборът на Сакраменто Кингс се наложи със 129:94 у дома
Коментари Харесай

Сакраменто срази Милуоки в исторически мач за Сабонис, Тейтъм вкара 38 точки при успеха на Бостън срещу Юта

Отборът на Сакраменто Кингс се наложи със 129:94 вкъщи против състава на Милуоки Бъкс в среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА).

Пореден дуел за " кралете " пропусна българската звезда Александър Везенков, който продължава да лекува травма, само че шоуто в " Голдън 1 Сентър " още веднъж бе непокътнато за литовеца Домантас Сабонис.

208-сантиметровият център завърши мача с 22 точки и 11 битки за своя 47-и следващ " дабъл-дабъл " с екипа на Кингс, което е нов клубен връх. До този миг върховото достижение се държеше от легендата на отбора Джери Уест, който през сезон 1967/68 прави серия от 46 следващи срещи, в които записва " дабъл-дабъл ".

DOUBLE-DOUBLE KING

Domantas-Sabonis is now the ALL-TIME Kings franchise leader in consecutive double-doubles.

He has now passed Jerry Lucas (46, 1/2-3/20/68) for the longest single season double-double streak in team history.
— Sacramento Kings (@SacramentoKings)

Иначе възпитаниците на Майк Браун изиграха доста мощен дуел довечера против " елените ", като направляваха протичащото се на паркета от началото до края и справедливо се поздравиха с крайния триумф, реванширайки се за трагичната загуба от този противник след продължение през януари.

Освен Сабонис на висота за спечелилите бяха още Ди‘Арън Фокс, който стана най-резултатен с 29 точки, както и Малик Монк, завършил с 25.

Голямата звезда на Милуоки Янис Андетокумбо пък бе над всички за Бъкс със своя " дабъл-дабъл " - 30 пункта и 13 битки.

В подреждането Сакраменто Кингс заема 7-ата в Западната конференция с баланс 37-27, до момента в който " елените " са втори на Изток с индикатори 42-24.



Междувременно в друга среща от миналата нощ Бостън Селтикс се наложи като посетител на Юта Джаз със 123:107, с цел да стигне до своята 51-а победа през акцията.

С съществена заслуга за триумфа беше Джейсън Тейтъм, който осъществя 38 точки, до момента в който с 24 приключи Дерик Уайт. От другата страна Кейонте Джордж се регистрира с 26 пункта за " джазмените ", които обаче инкасираха 11-о проваляне в последните си 13 мача.

Селтикс не престават да бъдат отпред в Източната конференция с баланс 42-14, а Юта Джаз са 12-и на Запад с индикатори 28-37.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР