Отборът на Съединените щати в състав Джесика Пегула/Тейлър Фриц се

...
Отборът на Съединените щати в състав Джесика Пегула/Тейлър Фриц се
Коментари Харесай

След обрат от сет и пробив пасив: Шампионската двойка на САЩ изведе отбора до победа над Великобритания

Отборът на Съединените щати в състав Джесика Пегула/Тейлър Фриц се наложи над Англия (Кейти Болтър/Нийл Скупски) в решителния мач на смесени двойки, игран в Пърт. Така американците се изкачват на второто място в група С на шампионата " Юнайтед къп ".

Първият сет стартира изненадващо с пробив на британците, като той даже пристигна при подаване на Фриц. Той бе вкоренен бързо и до края на сета двойката от Англия сервираше чудесно и не допускаше неточности. С отлична игра на мрежата се отличаваше Скупски, който е и експерт в играта на двойки. Островитяните осъществиха още един пробив и завоюваха сета с безапелационното 6:1.

Вторият сет стартира още веднъж стремително за британците, които пробиха рано след неточност на Фриц, при която той докосна мрежата. Двойката от Съединени американски щати обаче този път не позволи да изостане и върна незабавно пробива при сервис на Болтър. До края на сета повече пробиви нямаше и така се стигна до тайбрек. В него американската двойка взе ранен мини-пробив след неточност на Скупски от главната линия. Той обаче бе върнат още на идващото разиграване. В крайта сметка обаче, настойчивостта на американците си сподели думата и те завоюваха тайбрека със 7:4.

Решителният тайбрек стартира с три следващи мини-пробива, последните два от които пристигнаха при сервис на Тейлър Фриц. Американецът обаче се поправи и осъществя няколко уинъра, до момента в който американците обърнаха резултата. Въпреки още някои сполучливи игри на мрежата от Скупски, двойката от Съединени американски щати надви с 10:7 и по този метод си подпечата успеха, въпреки и със усложнения.

Следващият мач на американците от групата е против отбора на Австралия и ще се изиграе на 1-ви януари.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР