Отборът на Ростов записа трета поредна победа в руската Премиер

...
Отборът на Ростов записа трета поредна победа в руската Премиер
Коментари Харесай

Спорна дузпа не успя да спре устрема на Ростов, Попето с цял мач

Отборът на Ростов записа трета поредна победа в съветската Премиер лига. Тази вечер възпитаниците на Валери Карпин се постановиха с 2:1 над Ахмат в семейството си от 9-ия кръг. Цял мач за домакините изигра българският национал Ивелин Попов. Гостите от Грозни поведоха от дузпа в 19-ата минута с гол на Одисе Роши, само че Ростов направи цялостен поврат с попадения на Хорен Байраман в 54-ата и Матиас Норман в 64-ата минута.

Мачът не стартира добре за Ростов. В 19-ата минута реферът Николай Волошин отсъди много противоречива дузпа в интерес на Ахмат. Ризван Уциев насочи удар по посока на вратата и топката се спря в ръката на Евгений Чернов. Дузпата обаче можеше и да не бъде отсъдена, защото изстрелът бе доста от близко и бранителят бе прибрал ръката си компактно до тялото. Все отново съдията уточни бялата точка, а Одисе Роши означи за 0:1.

Ростов обаче съумя да направи цялостен поврат през втората част. В 54-ата минута Роман ерьоменко стреля от отдалеченост, вратарят не се намеси добре и кълбото попадна у Хорен Байраман, който от близко вкара за 1:1.

В 62-ата минута гостите останаха в понижен състав, откакто Антон Швец получи пряк червен картон за извънредно безсрамен фаул с бутоните напред против Матиас Норман.

Домакините се възползваха от численото си преимущество и единствено две минути по-късно излязоха напред в резултата. Топката попадна в краката на Норман пред наказателното поле и той с бомбен шут благодарение на гредата вкара за 2:1.

Така Ростов събра актив от 20 точки и се намира на 3-ото място, само че с еднакъв актив с първия и втория - Краснодар и Зенит. Ахмат пък записа пети следващ мач лез триумф и остава на 13-ото място с 8 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Премиер Лига 9 кръг, понеделник 16 септември  ФК Ростов 2:1краен резулат  Ахмат
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР