Отборът на Рома взе крехък аванс след първия мач срещу

...
Отборът на Рома взе крехък аванс след първия мач срещу
Коментари Харесай

Рома излъга Милан на Сан Сиро в първия четвъртфинал от Лига Европа и взе крехък аванс преди реванша

Отборът на Рома взе нежен задатък след първия мач против Милан в напълно италианския конфликт от четвъртфиналите на шампионата Лига Европа.

На " Сан Сиро " в Милано момчетата на Даниеле Де Роси изиграха тактически един доста добър дуел, приключил в последна сметка с триумф за тях с 1:0.

Първата по-сериозна заплаха в срещата пристигна в 16-ата минута, когато удар на Стефан Ел Шараауи рикошира в защитник на домакините и провокира ефектно избавяне на вратаря Майк Менян.

При последвалия корнер обаче центрирането на Пауло Дибала откри Джанлука Манчини, който се извиси в наказателното поле и с глава даде задатък на " вълците ".

Отговорът на " росонерите " не се забави и в 21-ата минута рисков изстрел на Оливие Жиру беше избит току пред голлинията от Ромелу Лукаку.



Малко преди почивката пък Тижани Райндерс опита шанса си от отдалеченост, само че вратарят Миле Свилар внимаваше и мазета в топката. През второто полувреме стражът на гостите трябваше още веднъж да се намесва след подли осъществявания на Райндерс и Ясин Адли.

Дори Свилар обаче нямаше какво да стори в 87-ата минута, когато Самуел Чуквуезе реализира добър пробив отдясно и подаде към непокрития Оливие Жиру, само че от близка отдалеченост френският нападател стреля в напречната греда.

Така нежната преднина на Рома оцеля, само че всичко в дуела против Милан ще се реши след седмица (18 април) на " Стадио Олимпико " в Рим.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР