Отборът на Рома се наложи с 2:0 над Парма в

...
Отборът на Рома се наложи с 2:0 над Парма в
Коментари Харесай

Рома надви Парма и продължава напред за Купата, Пелегрини блести

Отборът на Рома се наложи с 2:0 над Парма в дуел от 1/8-финалите за Купата на Италия. И двата гола за "вълците " паднаха през втората част и бяха дело на Лоренцо Пелегрини.

През първата част Рома явно бе по-добрият тим, само че по този начин и не съумяваше да стигне до вратата на съперника, който се защитаваше ловко.

"Вълците " пропуснаха дузина обещаващи благоприятни условия за разкриване на резултата. Първо Ченгиз Юндер пропусна няколко шанса, откакто опитите му не бяха в очертанията на вратата.

Последваха пропуски на Никола Калинич и Лоренцо Пелегрини.

Флоренци също опита своя късмет, само че не пласира добре центрирането си и то не откри задачата.

В края на първата част Парма се разсъни от дълбоката отбрана, в която бе изпаднала и насочи няколко плахи удара, всички от които обаче отвън задачата.

Втората част стартира с гол за гостите. Лоренцо Пелегрини бе изведен съвършено от Калинич и показва точния си мерник, пращайки топката право в долния десен ъгъл на вратата на Парма.

В 58-ата минута домакините бяха най-близо до отбелязване на попадение, само че ударът на Роберто Инглезе бе съвършено париран от Пау Лопес, който предотврати попадение във вратата си.

В 69-ата Калинич можеше да повиши за своите, само че ударът му бе отразен от Симоне Коломби и остави развръзката на Пелегрини.

В 75-ата минута Антонио Барила игра непозволено с ръка и подари удар от бялата точка на "вълците ". Пелегрини се зае с осъществяването на наказателния удар и удвои задатъка на Рома, който до края остана неизменен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР