Отборът на Рома се наложи с 2:0 като гост над

...
Отборът на Рома се наложи с 2:0 като гост над
Коментари Харесай

Фараона и Нинджата донесоха нова победа на Рома

Отборът на Рома се наложи с 2:0 като посетител над Кротоне в мач от 29-ия кръг на италианската Серия “А”. “Джалоросите” се поздравиха с успеха след голове на Стефан Ел Шаарауи (39) и Раджа Наинголан (75). Рома заема трето място в класирането с 59 точки, а Кротоне е на 18-а позиция с 24 точки и на отбора му следва тежка борба за оцеляване в елита.

Действията се развиваха най-вече в половината на домакините от Кротоне, само че сериозните положения за гол липсваха. Все отново, в 39-ата минута “вълците” излязоха напред в резултата. Александър Коларов с чудесно центриране отляво откри в наказателното поле на домакините Стефан Ел Шаарауи и " Малкия фараон " от напълно близко разстояние отклони топката от въздуха във вратата на Алекс Кордас.

В добавеното време на първата част Коларов едвам не си означи чудноват автогол. Той опита да избие топката след центриране на неприятелски футболист, само че отиграването му бе доста нескопосано и топката мина на сантиметри настрана от вратата на Алисон Бекер.

В началото на втората част треньорът на Кротоне Валтер Дзенга бе отхвърлен от рефера Лука Банти поради плевел митинг. Секунди по-късно път Един Джеко пропусна прелестен късмет за 0:2 след пас на Раджа Наинголан отляво.

В 56-ата минута Кротоне пропиля златен късмет за 1:1. Защитникът на Рома Федерико Фасио позволи груба неточност, която разреши на Марчело Трота да му открадне топката и да се откъсне напред. Трота остана очи в очи с Алисон, само че бразилският пазач на столичани направи чудесно избавяне, а Адриан Стоян стреля доста неприятно при добавката и гостите се измъкнаха в тази обстановка.

В 75-ата минута Раджа Наинголан успокои съотборниците си и на процедура реши мача в интерес на “вълците”. “Нинджата” получи топката пред дъгата на наказателното поле на Кротоне и с ослепителен изстрел я изпрати в долния десен ъгъл на Кордас - 0:2.

В 80-ата минута обаче топката като по знамение не попадна във вратата на Рома след ужасно безредие пред Алисон.

Минута преди края влезлият в игра преди броени минути Дженгиз Юндер направи необикновен пропуск, откакто получи превъзходен пас от друга запаса през днешния ден - Алесандро Флоренци, само че вместо да означи един от най-лесните голове в кариерата си уцели футболист на Кротоне. Тази обстановка обаче нямаше никакво значение и отборът на Еузебио Ди Франческо взе три скъпи точки в битката за място в Топ 4.

СТАТИСТИКА НА МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Серия А 29 кръг, неделя 18 март  Кротоне 0:2краен резулат  Рома
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР