Отборът на Рома претърпя истинско фиаско при визитата си на

...
Отборът на Рома претърпя истинско фиаско при визитата си на
Коментари Харесай

Рома стана за смях в Сасуоло

Отборът на Рома претърпя същинско крушение при визитата си на Сасуоло на стадион „ Сита дел Триколоре”. Столичани демонстрираха покъртителна игра в защита и разумно инкасираха цели четири гола при провалянето с 2:4. До през днешния ден Сасуоло в никакъв случай не бе побеждавал отбора на Рома в Серия А. Балансът до този миг бе в съперничеството им бе осем победи за „ вълците” и пет равенства.

7 - Edin #Dzeko is the 7th player in AS #Roma history to score at least 100 goals in all competitions. King.#SassuoloRoma pic.twitter.com/eww8waPpVj
— OptaPaolo (@OptaPaolo) February 1, 2020
Мачът за Рома ще се запомни с обстоятелството, че Един Джеко се разписа и оформи головата си сметка на 100 попадения с екипа на столичани. Той се трансформира в едвам седмият футболист, който е успявал да осъществя най-малко 100 гола за клуба.

Франческо Капуто вкара първите две попадения за домакините, а Филип Джуричич се разписа няколко минути преди края на първата част, с цел да може отборът на Сасуоло да се отдръпна на отмора с три попадения преднина.

Въпреки че през втората част футболистите на Рома се пробваха да стигнат до немислимото, в последна сметка „ зелено-черните” се поздравиха с крайния триумф.

Един Джеко се разписа 10 минути след подновяването на играта, с цел да даде очаквания на своите. Те обаче рухнаха в 69-ата минута, когато гостите останаха с човек по-малко на терена поради втори жълт картон на Лоренцо Пелегрини.

В 73-ата минута, даже и в числено понижен състав, „ вълците” стигнаха до дузпа, която бе превърната в гол от Джордан Верету. Ентусиазмът на футболистите на Рома обаче бе секнат съвсем незабавно. Още в идната офанзива на Сасуоло, домакините осъществиха нов гол и възвърнаха преднината си от две попадения. Точен за Сасуоло бе Жереми Бога.

След провалянето Рома остана на четвъртата позиция във краткотрайното класиране с актив от 39 точки. Сасуоло пък се изкачи с две места в таблицата и към този момент е 13-ти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР