Отборът на Рома прави един добър сезон до момента. "Вълците"

...
Отборът на Рома прави един добър сезон до момента. "Вълците"
Коментари Харесай

Накъде върви Рома?

Отборът на Рома прави един добър сезон досега. "Вълците " към момента са в битката на всички фронтове и имат късмет да реализират нещо значимо през акцията.

В множеството дуели Рома наподобява добре и играе прелестен за окото футбол. Паоло Фонсека желае да построи един мощен отбор, който да господства и управлява топката. Лидерите при "джалоросите " са нормалните обвинени, хора с опит и потвърдили се във времето.

Колкото и млад да е към момента Лоренцо Пелегрини той неведнъж сподели към този момент качествата си и показва своята отдаденост към клуба. 23-годишният футболист е от решаващо значение за състава на Паоло Фонсека и за Рома италианецът се трансформира в същинско благосъстояние.

Другият, който бележи въпреки и не толкоз постоянно е Един Джеко. Ролята на босненеца въобще не би трябвало да бъде подценявана и със своите 8 попадения от началото на акцията, Джеко си остава доста значим футболист за Рома. Той постоянно е кадърен да се разпише от всяка позиция, а и се старае да оказва помощ на съотборниците си в отбранителен проект.

Големият проблем за „ римляните “ през този сезон са многочислените травми на съществени играчи. Ясно си проличава, че има някакъв проблем с кондиционната подготовка и за Фонсека става все по-трудно да реди състава. Голям удар бе травмата на Николо Дзаниоло и Рома ще би трябвало да играе до края на сезона без един от огромните си гении.

Трябва също да се означи ролята и на новите попълнения, Крис Смолинг, Джанлука Манчини и Хенрих Мхитарян. Всеки от тях носи своя принос за положителното показване на отбора. Разбира се, не всичко е положително за тима от „ безконечния град “. Мястото на Рома в идващото издание на шампионска лига въобще не е несъмнено, а това е предпочитаната цел за сезона.

Най-вероятно до последно Рома и Аталанта ще водят люта борба за четвъртото място и "вълците " са длъжни да се завърнат в лигата на богатите, в случай че желаят да продължат с израстването си. Много тежка и в същото време значима седмица следва пред Паоло Фонсека и тима.

В сряда вечер Рома гостува на Ювентус в четвъртфинална борба от купата на Италия, а в неделя е и огромното дерби с Лацио. Тези два мача ще покажат накъде върви Рома. Отборът е млад, цялостен с надарени футболисти, които имат голям капацитет. Ако нямаше толкоз травми в състава на Паоло Фонсека, може би тимът нямаше да бъде на четвърто място, а по-нагоре в класирането.

Рома към момента е в играта на всички фронтове. В серия А, купата на Италия, и Лига Европа италианският представител ще гони своите цели. Многократно към този момент съществени футболисти на отбора споделиха, че желаят да завоюват Лига Европа, тъй че това може да ни покаже упоритостта и желанието на този тим да пораства.

Мениджърът Паоло Фонсека прави доста добра работа и към този момент всички са удовлетворени от португалеца. Бъдещето на Рома остава неразбираемо, само че всички тифози на отбора се надяват, че когато сезонът завърши през месец май, „ римляните ще са изпълнили своите цели. Кампанията дотук може да бъде избрана като добра, само че занапред най-важните тествания предстоят.

Автор: Дидо Калинков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР