Отборът на Рома постигна колкото престижна, толкова и важна победа

...
Отборът на Рома постигна колкото престижна, толкова и важна победа
Коментари Харесай

Рома изръфа разсеян Юве и преследва заветната цел

Отборът на Рома реализира колкото влиятелна, толкоз и значима победа с 2:0 над Ювентус в огромното дерби от 36-ия кръг на Серия А. Трите точки, които пристигнаха с попадения в заключителните минути, оставят „ джалоросите” на Клаудио Раниари в борбата за четвъртото място в калчото, което значи присъединяване в Шампионската лига през идната акция.

Столичани имаха и нужната доза шанс против първенеца на страната, който отсам до края на сезона не би могъл да прибави нови оценки във витрината си. През първото полувреме вратарят Антонио Миранте отрази три невероятни положения за торинци, измежду чийто редици несъмнено личеше, че мотивацията към този момент не е на познатото равнище. Достатъчно сладкодумен е фактът, че "старата госпожа " към този момент за 6-и следващ мач позволява гол в мрежата си.

3 - AS Roma have won three league games against Juventus since 2015-16, more than any other side in this period in Serie A. Motivation.
— OptaPaolo (@OptaPaolo) May 12, 2019
Алесандро Флоренци и Един Джеко бяха хората, които запазиха фантазията на Рома посредством попаденията си. Тимът е 6-и в класирането с 62 точки, колкото има и петият Милан. Интер понастоящем заема 4-ата позиция с 63 пункта, като се намира в серия от три следващи равенства и на следващия ден приема изпадналия към този момент Киево в своя мач от кръга. Третият Аталанта също не е надалеч напред със своите 65 точки.

На „ Олимпико” Ювентус стартира мача в доста по-добро движение и в 6-ата минута вратарят на Рома Антонио Миранте направи първото от своите чудеса под рамката. Емре Джан проби на скорост отляво в наказателното поле и сервира кълбото за останалия напълно самичък против вратата Хуан Куадрадо. Колумбиецът явно подцени обстановката и въпреки да нанесе прецизен удар, Миранте с необикновен плонж мазета в корнер.

Десетина минути по-късно Кристиано Роналдо потегли на един от типичните си пробиви и комбинира с Пауло Дибала. Последният изпрати застрашителен фалцов шут към вратата и учудващо Миранте още веднъж имаше еднакъв по класа отовор.

Дойде редът на Рома да покаже зъбите си. В 19-ата минута домакините проведоха мълниеносна контраофанзива, при която Лоренцо Пелегрини излезе на позиция за завършващ удар. Италианският национал се завъртя и стреля мощно по диагонала, улучвайки напречната греда.

В 30-ата минута невероятният пазач на римляните отрази следващият сигурен гол. Пауло Дибала получи късмет да стреля от придвижване и го стори от 11-12 метра. Миранте не видя добре топката поради скупчването на играчи пред себе си, но с котешка пъргавост въпреки всичко реагира и мазета кълбото в левия си дирек.

След почивката Юве понижи леко оборотите, а и тимът на Рома стартира да стои надалеч по-добре. Футболистите на Раниери съумяха да изтласкат играта по-далеч от личното си наказателно поле, въпреки че в 64-ата минута целият стадион изтръпна при контраатаката на Дибала и Кристиано Роналдо. Аржентинецът с пас от левия фланг изведе Кристиано напълно самичък против вратаря и този път амнистия нямаше. Главният арбитър Давиде Маса незабавно получи сигнал от ВАР, че португалецът е бил в засада при отправянето на подаването и резултатът остана 0:0.

Той се задържа подобен до 79-ата минута, когато носещият капитанската лента в този мач Алесандро Флоренци взриви трибуните. Присъствието на влезлия доскоро Ченгиз Юндер разсея бранителите на в черно-бели екипи, а това разреши на Джеко и Флоренци да изпълнят отлично двойно подаване, което изведе италианецът самичък диагонално по отношение на вратата. Вратарят Войчех Шчесни излезе в опит да пресрещне съперниковия състезател и се оказа красиво трансфериран – 1:0 за Рома.

В заключителните минути Юве се хвърли по-масирано напред и заплати цената. Във втората минута от добавеното време Родриго Бентанкур и Алекс Сандро сбъркаха при размяната на пасове, а свежият Юндер сграбчи топката и се понесе с неописуема скорост напред. Защитата на торинци беше разпокъсана и улесни турчина за асистенцията, която задължи Един Джеко да се разпише с изстрел от 8 метра – 2:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР