Отборът на Рома постигна изключително важна победа с 2:1 над

...
Отборът на Рома постигна изключително важна победа с 2:1 над
Коментари Харесай

Рома изстрада ключов успех в дербито с Милан

Отборът на Рома реализира извънредно значима победа с 2:1 над състава на Милан в огромното дерби на 9-тия кръг на италианската Серия А. Головете за "римляните " бяха маркирани от Един Джеко и Николо Дзаниоло, до момента в който за Милан прецизен беше Тео Ернандес.

Първите 30 минути в мача минаха под диктовката на "росонерите ". В 12-та минута Рафаел Леао, стигна до прекрасен пас в наказателното поле и пласира добър удар в долния десен ъгъл на стража на Рома По Лопес, който обаче съумя да се оправи и да избие. Само няколко минути по-късно пък беше анулиран гол на Сусо поради засада.

В 23-та минута Хакан Чалханоглу откри известно пространство на границата на наказателното поле и създаде тежък удар към вратата на Лопес, само че той още веднъж беше на равнище и избави.

Към края пристигнаха и положителните моменти за Рома. В 37-та минута Николо Дзаниоло се освободи на границата на наказателното поле на Милан и опитва рефлексире на Джанлуиджи Донарума, само че вратарят се оправи на равнище.

Само минута по-късно обаче Рома реализира своята цел. След осъществяване на ъглов удар топката беше отклонена на първа греда и стигна до Един Джеко, който заби топката от броени метри във вратата на Донарума за 1:0.

В началото на втората част въпреки всичко Милан получи заслуженото за положителното си показване. След композиция сред двмаата бекове Давиде Калабрия откри Тео Ернандес, който с акуратен удар матира Лопес за 1:1.

Радостта на гостите обаче продължи едвам 3 минути. В 58-та минута след рикошет топката стигна до Николо Дзаниоло, който с самообладание откри долния десен ъгъл на вратата на Донарума, с цел да върне задатъка на своя отбор.

Последваха положения и за двата тима. Първо Алесио Романьоли не съумя да означи от към 20 метра след избита топка в 69-та минута, преди Дзаниоло да направи самостоятелен рейт и да затрудни оптимално Донарума в 81-та минута.

В последните 4 минута на мача удари на Хакан Чалханоглу на два пъти сътвориха блъсканица в наказателното поле на Рома, само че до гол по този начин и не се стигна.

По този метод Рома спря серията от равенства, с цел да събере 16 точки, което отрежда 5-то място за "римляните ". Милан, от своя страна, продължава с ужасното си показване от началото на сезона, заемайки едвам 13-та позиция с актив от 10 точки след 9 мача.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР