Отборът на Рома победи с 2:1 като гост Салернитана в

...
Отборът на Рома победи с 2:1 като гост Салернитана в
Коментари Харесай

Рома се измъчи срещу последния в Серия А

Отборът на Рома победи с 2:1 като посетител Салернитана в мач от 22-ия кръг на Серия А. Така " вълците " събират актив от 35 точки и заемат петото място в италианския шампионат. Салернитана пък остава на последната позиция с 12 пункта.

Рома стартира мощно срещата, само че чистите положения пред вратата на домакините липсваха. В 24-ата минута пък Антонио Кандрева проби по отличен метод, само че не уцели добре топката при удара си от границата на наказателното поле. Изпълнението му прелетя височко над напречната греда.

В 32-ата минута още веднъж Салернитана сътвори добра голова опция. Лум Чауна влезе в противниковото наказателно и опита да преодолее Руи Патрисио с удар в долния десен ъгъл, само че стражът се оправи отлично и избави.

В края на първата част Лоренцо Пелегрини получи късмет да извършва директен свободен удар от добра позиция. Изпълнението му обаче не бе задоволително положително и не откри задачата.

В 49-ата минута Джулио Маджоре игра с ръка в личното си наказателно и по този начин Рома получи дузпа. Пауло Дибала се нагърби с осъществяването и го направи по отличен метод, като не остави късмет на вратаря Гилермо Очоа да избави.

Антонио Кандрева центрира рисково в 61-ата минута, а Сими изпревари бранител на " вълците ", с цел да стреля с глава. Топката обаче мина над вратата.

Пет минути по-късно Карсдорп откри Лоренцо Пелегрини, който съумя да удвои преднината на Рома след изстрел в левия ъгъл на вратата.

Само четири минути след гола на гостите, Салернитана съумя да отговори с попадение на собствен ред. Григорис Кастанос се извиси и стреля с глава при центриране на Лум Чауна. Руи Патрисио нямаше какво да направи.

В 86-ата минута Салернитана имаха съществени искания за дузпа след безредие в наказателното на Рома. Съдията Марко ди Бело обаче остави играта да продължи.

Три минути по-късно Григорис Кастанос получи точно подаване на границата на наказателното поле и незабавно стреля. Ударът му обаче не бе прецизен.

В добавеното време на срещата Иквуемеси от състава на домакините съумя да стигне до центриране и насочи тпоката към вратата, само че Руи Патрисио блесна с отлично избавяне, с цел да резервира задатъка на " вълците ".

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР