Отборът на RNF Априлия, за който се състезава Мигел Оливейра,

...
Отборът на RNF Априлия, за който се състезава Мигел Оливейра,
Коментари Харесай

Отборът на Оливейра призова за по-строги наказания в MotoGP

Отборът на RNF Априлия, за който се състезава Мигел Оливейра, се разгласи за по-строги санкции в MotoGP след случилото се в Гран При на Португалия в неделя.

Припомняме, че в третата обиколка на „ Портимао “ шесткратният международен първенец Марк Маркес (Хонда) обърка прекъсването си за третия завой и се вряза в нищо неподозиращия Оливейра, който в този миг се движеше на второ място в надпреварата. След този случай и двамата състезатели напуснаха конкуренцията, а поради получените травми те няма да вземат участие в Гран При на Аржентина този уикенд.

Разбира се ударът бе разследван и изцяло разумно Маркес бе глобен за своята роля в него. Първоначалното испанецът бе осъден с двойно прекосяване през дългата обиколка за главното съревнование в Аржентина, само че защото той няма да започва на „ Термас де Рио Ондо “ глобата му бе преиздадена и в този момент тя важи за „ идващото съревнование, в което той ще взе участие “.
 Марк Маркес няма да се измъкне от наказването от Португалия Марк Маркес няма да се измъкне от наказването от Португалия
Според управлението на RNF Априлия обаче това наказване – двойно прекосяване през дългата обиколка, е прекомерно леко за сериозността на провокирания от Маркес случай в неделя. Именно заради тази причина от отбора излязоха със мнение, в което приканват стюардите да дават по-строги наказания за „ рисково пилотиране “.
 Остри рецензии против Маркес поради злополуката Остри рецензии против Маркес поради злополуката
„ Състезанията в MotoGP, без значение дали приказваме за спринт, или дълго съревнование, са високоскоростни и доста интензивни, а в тях всеки водач желае да завоюва непременно. Все отново, сходно нападателно държание постоянно води до нежелани последици освен за самите водачи, само че и за техните съперници.

„ Инцидентът сред Марк Маркес и Мигел Оливейра би трябвало да послужи като мотив за пробуждане за водачите в MotoGP, Moto2 и Moto3. Затова е значимо на тях да им бъдат напомнени по-строгите санкции за сходно неразумно държание.

„ Отборът на RNF Априлия осъжда това държание и приканва за по-строги наказания, които да предотвратят сходни произшествия в бъдеще. Ние желаеме стюардите в MotoGP да бъдат по-решителни и дръзки, с цел да дадат верния образец на водачите, които се състезават в Moto2 и Moto3.

„ Ние имаме вяра, че сигурността е главният приоритет във всеки спорт и MotoGP би трябвало да предприеме всички стъпки, с цел да подсигурява сигурността на всички водачи. Ние ще подкрепим стюардите в тяхната задача да създадат спорта по-безопасен за всички “, се споделя в изказване на RNF Априлия, оповестено на формалния уебсайт на MotoGP.

В Аржентина този уикенд присъединяване ще вземат единствено 18 водачи, защото с изключение на Оливейра и Маркес надпреварата на „ Термас де Рио Ондо “ ще пропуснат още Пол Еспаргаро (Tech3 ГАСГАС) и Енеа Бастианини (Дукати). Двамата получиха разнообразни контузии след рухвания надлежно във втората подготовка и в спринта в Португалия през предходната седмица.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР