Отборът на Ривър Плейт спечели една от най-лудите си победи

...
Отборът на Ривър Плейт спечели една от най-лудите си победи
Коментари Харесай

Дузпа в 90-ата минута взриви Суперкласико и предизвика меле със 7 червени картона

Отборът на Ривър Плейт завоюва една от най-лудите си победи против безконечния си противник Бока Хуни. Победата пристигна с минималното 1:0 в среща от 15-ия кръг на аржентинската Лига Професионал, а единственото попадение падна след противоречива дузпа, осъществена от Мигел Борха (90` + 4`).

Победата затвърди Ривър Плейт като едноличен водач в аржентинския шампионат, до момента в който Бока Хуниорс е в средата на таблицата на 13-о място.

Иначе Супекласикото се организира за първи път на актуализирания “Монументал ”, който стана най-големият стадион в Южна Америка след реконструкцията си, и събра над 83 хиляди ентусиасти.

Срещата вървеше към нулево тъждество, когато в добавеното време на мача пристрастеностите се нажежиха до краен лимит и съдията даде последния си сигнал повече от 20 минути след края на постоянното време. В 92-ата минута Августин Сандес лезе остро в краката на собствен противник и реферът уточни бялата точка.

А това беше единствено началото. Дузпата бе осъществена от Мигел Борха, а това взриви препълнения “Монументал ”. На терена обаче също бе разпален фитилът и настана същинско меле, в което бяха дейни и двата щаба, като се включиха аварийни игрази като Пауло Диас и Маркос Рохо, които се включиха непосредствено от аварийна пейка за багра.

Всичко това се случи, до момента в който голмайсторът Борха показваше фланелка в символ на респект към Бог, празнувайки дузпата. После резервата на Ривър Плейт - Палавечино, изкрещя към щаба на Бока и това предизвика абсурда, който докара до прекъсването на играта за цели 16 минути.

Съдията сподели цели 7 червени картона - четири за полеви играчи и три за хора от скамейки.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР