Отборът на Рилски спортист (Самоков) спечели дербито от XIV кръг

...
Отборът на Рилски спортист (Самоков) спечели дербито от XIV кръг
Коментари Харесай

Рилски спортист спечели дербито срещу Берое

Отборът на Рилски състезател (Самоков) завоюва дербито от XIV кръг на Националната Баскетболна Лига, откакто се наложи при семейството си на Берое (Стара Загора) с 96:88 (27:27; 30:12; 17:24; 22:25).

Дерек Райт вкара 23 точки за спечелилите, Мартин Маринов се отличи с 21 точки, а Травис Тейлър завърши с „ дабъл-дабъл “ – 18 точки и 15 битки.

Майк Ди Нуно се развихри с 38 точки за старозагорци, от които 11 тройки, а Александър Янев наниза 20 точки.

Домакините от Рилски състезател стартираха мощно дуела и съумяха да поведат с осем точки – 18:10 по-късно повече от шест минути игра, само че в оставащото време старозагорци се активизираха и стигнаха до равенството – 27:27.

През втората четвърт самоковци още веднъж поеха самодейността, като бързо си подсигуриха добър задатък, като този път момчетата на Людмил Хаджисотиров не разрешиха поврат и се отдръпнаха на почивката с задатък от 18 точки - 57:39.

В началото на второто полувреме двата отбора си размениха функциите, като гостите от Стара Загора използваха по-добре възможностите си и осъществиха серия от 7:0, с която понижиха пасива си до 11 точки – 46:57. Оставащите минути до края на интервала минаха при замяна на превъзходство, откакто за миг Рилецо още веднъж стигна до 21 точки задатък – 70:49, само че по-късно „ зелените “ от Стара Загора сесъвзеха от удара и още веднъж стопиха разликата до 11 точки – 63:74.

Янев и Тодоров приближиха Берое единствено на осем точки от противника при започване на заключителните 10 минути – 68:76, само че по-късно домакините още веднъж подвигнаха оборотите и разликата за следващ път скочи до 14 точки – 87:73. Точно когато по всичко личеше, че самоковци ще се поздравят с успеха, Янев и Ди Нуно се развихриха за Берое и 2:17 минути преди края интригата се върна с цялостна мощ – 87:90.

В оставащото време се развихри същинска борба за всеки сантиментър от терена, в която домакините от Самоков се показаха надалеч по-добре, като използваха чудесно всеки късмет и това им подсигури крайния триумф в този дуел – 96:88.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ - БЕРОЕ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР